Közélet

Emelkedhetnek a törlesztőrészletek

Az egykori devizahitelesek tömegeinek emelkedhet – akár jelentősen is – a havi törlesztőrészlete idén áprilistól – írja a Magyar Nemzet.

Ez évben vagy jövőre telik le ugyanis az az öt év, amely időszakra kedvezményes – 180 forintos svájci frank, 250 forintos euró és 2,6 forintos japán jen – árfolyamon fizethették havi törlesztőrészleteiket az árfolyamgát rendszerébe belépők - írja a Magyar Nemzet.

[caption id="" align="alignleft" width="600"]Fotó: MW Fotó: MW[/caption]Az árfolyamgát kifutása után ugyan legfeljebb 15 százalékkal emelkedhet a havi törlesztő, de sokan szembesülhetnek majd a futamidő meghosszabbodásával. Ráadásul az gyorsulására számíthatnak már az idén, ami maga után vonhatja a kamatok, így a törlesztőrészletek további emelkedését. 

"Pontos számot nagyon nehéz mondani, bátran ki lehet jelenteni, hogy több tízezer egykori devizahiteles számíthat arra, hogy az eredeti szerződésben rögzítettnél hosszabb ideig kell majd fizetnie a törlesztőrészleteket; mert csak így tudja törleszteni a türelmi idő alatt ki nem fizetett tőkerészt" - mondta a lapnak Palkó István, a Portfólió vezető elemzője.

devizahitel devizahiteles törlesztőrészlet svájci frank árfolyamgát
Kapcsolódó cikkek