Csorna

Letették az alapkövet: napelemgyár épül Csornán 15 milliárd forintból

Lerakták a mintegy 15 milliárd forintos beruházással épülő napelemgyár alapkövét szombaton Csorna határában. Áder János köztársasági elnök, a város szülötte, díszpolgára az eseményen kiemelte: az üzemben évente annyi napelem készülhet, amennyi 300 ezer ember éves energiaigényét fedezheti.

Mesterházy a szövetségről: Szeretnénk Orbánt elzavarni a csudába

A szocialista párt választmánya egyhangúlag jóváhagyta az MSZP és az Együtt-PM szövetség választási megállapodását. Az MSZP nem köt együttműködést a a Demokratikus Koalícióval, a Liberálisokkal és a Magyar Szociáldemokraták Pártjával. Az Együtt-PM szerint az MSZP választmányának döntésével létrejött az ellenzéki szövetség, amellyel valódi esély nyílhat nemcsak a 2014-es kormányváltásra, hanem az azt követő jó kormányzásra is. A Fidesz szerint a baloldali megállapodás semmi jót nem jelent az embereknek.

Csúcstechnológiájú gyár települ Csornára

Újabb napelemgyári beruházás indul hamarosan Magyarországon. A start már csak a hiteltárgyalások befejeződésétől függ. Az 50 millió eurós csornai gyártóbázis teljes kiépülése után 1500 munkahelyet generálhat közvetlenül, illetve a hazai beszállítóknál.

Ismét működik a csornai kardiológia

Az ÁNTSZ Nyugat-dunántúli Regionális Intézete mától újra működési engedélyt adott a csornai Margit Kórház belgyógyászati mátrix osztályán a kardiológiai ellátásra.
1
Világgazdaság Piactér