Közélet

A Fidesz-KDNP jelöltje nyert Csornán és Józsefvárosban is

A Fidesz-KDNP jelöltje nyert az időközi országgyűlési képviselő-választáson Csornán, illetve a józsefvárosi időközi polgármester-választáson is.

Elsöprő győzelmet aratott a Fidesz-KDNP jelöltje az időközi országgyűlési képviselő választáson a Győr-Moson-Sopron megyei Csornán. Gyopáros Alpár a szavazatok 79,71 százalékát szerezte meg, a Jobbik indulója, Takács Krisztián 10,53 százalékot ért el.

Az MSZP képviselőjére, Balogh Csabára a választók 4,64 százaléka voksolt. A Civil Mozgalom indulója 3,87 százalékot, a MIÉP jelöltje 1,26 százalékot tudhat a magáénak az előzetes összesítés alapján - számol be az RTL Hírek.hu a Független Hírügynökség jelentése alapján. Csornán az európai parlamenti mandátumot szerzett Áder János helyére választottak új képviselőt.

A Fidesz-KDNP jelöltje győzött a józsefvárosi időközi polgármester-választáson is. Kocsis Mátéra a szavazók 67 százaléka, összesen 9218 ember voksolt. Komássy Ákosra, az MSZP jelöltjére 17 százaléknyi, összesen 2331 szavazat érkezett Takács Gáborra, az SZDSZ jelöltjére 1122 szavazatot adtak le, ez valamivel több mint 8 százalék. Kispál Gergelyre, az LMP jelöltjére 1079-en voksoltak, ez valamivel kevesebb mint 8 százalék.

Az időközi polgármester választáson eredményességi küszöb nem volt, a szabályok szerint, amelyik jelölt a legtöbb érvényes szavazatot kapja, az vezetheti tovább a kerületet. Józsefvárosban azért kellett időközi választást kiírni, mert szeptemberben, megromlott egészségi állapotára hivatkozva lemondott posztjáról az akkori polgármester, Csécsei Béla.

 

Józsefváros választás Csorna fidesz-kdnp
Kapcsolódó cikkek