elnökjelölt

Joe Biden visszatérne

A volt amerikai alelnök egy televíziós interjúban nem zárta ki, hogy indul a 2020-ban esedékes elnökválasztáson.

Trump még mindig Bush előtt a republikánus elnökjelölt-aspiránsok listáján

Továbbra is Donald Trump vezeti az amerikai republikánus elnökjelölt-aspiránsok támogatottsági listáját, annak ellenére is, hogy a milliárdos pártján belül már egy hete bírálatok kereszttüzében áll, amiért kétségbe vonta John McCain szenátor és volt hivatalos elnökjelölt háborús hősi mivoltát - derült ki a CNN hírtelevízió és az ORC közvélemény-kutató intézet közös felmérésének vasárnap közzétett eredményeiből.

Sarkozy most játszotta el az utolsó esélyét?

Nicolas Sarkozy kijelentette, hogy semmilyen szövetséget nem köt a szélsőjobboldali Nemzeti Fronttal, ezzel jelentősen csökkentette eddig sem túl magas győzelmi esélyeit a francia elnökválasztás második fordulójában.

Visszalépett Barack Obama

Barack Obama visszalépett: beleegyezett abba, hogy elhalassza szeptember 7-ére tervezett kongresszusi beszédét, miután a képviselőház vezetője, John Boehner rápirított, hogy egy nappal később tartsa meg felszólalását, mert az egybeesik a republikánusok elnökjelölti vitájával.

Minden politikus őrült?

A Newsweek az amerikai választások kapcsán arról közöl elemzés, mennyit tudunk valójában a leendő politikusokról, miután az Egyesült Államokban a pszichiáterek nem adnak hivatalos véleményt a döntéshozókról. A lap felteszi a kérdést: minden politikus őrült?

GVH elnökjelölt: nem lesz tisztogatás, nincs politikai nyomás

Juhász Miklós, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) leendő elnöke a Népszabadságnak adott interjúban leszögezte: nem vállal tisztogatást a szervezetnél, és semmilyen politikai nyomást nem érez a tevékenységével kapcsolatban.

Bennfentes kereskedésért büntették a GVH elnökjelöltjét

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnökjelöltjét a pénzügyi felügyelet tíz éve háromszázezer forintra bírságolta bennfentes kereskedelem miatt: Juhász Miklós olyan cég részvényeiből vásárolt, amelynek felügyelőbizottsági elnöke volt, és ezt nem jelentette - írja szombati számában a Népszabadság és a Népszava.
Világgazdaság Piactér