FOME

Pénzügyi panasz? - Több és hatékonyabb segítség, itt

Április 1-jétől nyolc vidéki városban - Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Szegeden, Székesfehérváron és Zalaegerszegen - nyíltak a fogyasztók számára ingyenesen elérhető tanácsadó irodák.

Járatkésés - A jövőben valóban többet kapunk a légicégektől?

A Monori Városi Bíróság közérdekű kereset keretében marasztalta el a WizzAirt, mert a légitársaság nem nyújtott megfelelő ellátást az utasoknak járatkésés esetén. A döntés elvileg minden, Magyarországról járatot indító légitársaságra érvényes. A WizzAir saját bevallása szerint már betartja az előírást, de a Világgazdaság Online információi szerint kérdés, hogy más légicégek követik-e a példáját.

Járatkésés? - Mostantól pontosan tudhatjuk, mi jár

Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb diszkont légitársaságát marasztalta el a Monori Városi Bíróság 2010. március 22.-én a Pest Megyei Főügyészség által indított közérdekű kereset alapján.

Ideje alaposan megnézni a dátumot a sárga csekken

A Magyar Nemzeti Bank rendelete nyomán május elsejétől változtak a csekkes befizetésre vonatkozó szabályok. A módosítást az MNB az európai uniós jogharmonizációval indokolja, a Világgazdaság Online által megkérdezett fogyasztóvédelmi szervezet szerint viszont az intézkedés a postától más fizetési módok felé tereli a fogyasztókat, akik ezzel nem feltétlenül járnak jól.

Tisztességtelen webáruházak - Versenyfutás az idővel?

Tisztességtelen szerződési feltételek miatt bírósági döntés született egy elektronikai cikkeket forgalmazó weboldallal szemben. A fogyasztóvédelmi szervezetek előszeretettel élnek a közérdekű keresetek lehetőségével, de az eljárások akár három évig tarthatnak és az ítéletek végrehajtása sem problémamentes. A Világgazdaság Online fogyasztóvédelmi szervezeteket kérdezett a témában.

Újabb megtévesztés ingatlandepo-ügyben

A PPO-botrányhoz kísértetiesen hasonló ügyben hozott jogerős bírósági határozat valódiságát megkérdőjelező nyilatkozatok keringenek az interneten, melyek ismét fogyasztók ezreit téveszthetik meg.
1
Világgazdaság Piactér