HÉV

Nemcsak a BKK, hanem a MÁV, HÉV és Volán járatok is ingyenesek mostantól

Ingyenessé tették a szmogriadó miatt kitiltott autósoknak az utazást a HÉV, a MÁV-Start és a Volánbusz állami megrendelésű budapesti elővárosi járatain szerda délután négy órától a szmogriadó visszavonásáig - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel.

Átvette a HÉV-et a fővárostól a MÁV

Zökkenőmentesen vette át a HÉV-et a fővárostól a MÁV-csoport, a vasúttársaság már rendelkezik a tulajdonosi jogok gyakorlását biztosító szerződésekkel, a BKV Zrt. és a HÉV-ágazat szétválása rendben lezajlott és az utasok sem vettek semmit észre az átállásból az utóbbi két hétben - mondta a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Háromszáz milliárdból kötnék össze a gödöllői HÉV-et a 2-es metróval

Újabb közlekedési gigaprojekt jöhet Budapesten. A terv nem új, régóta tervezik már a gödöllői HÉV és a 2-es metró összekötését az Örs vezér terén. Bruttó 306 milliárd forintra becsülik a teljes költséget, ebben benne lenne egy nettó 60 milliárdos járműtender is – írja a Népszabadság.

Mától rövidített útvonalon jár a szentendrei HÉV

Rövidített útvonalon jár mától a szentendrei HÉV: július közepéig a szerelvények Szentendréről, illetve Békásmegyerről csak a Margit híd budai hídfőjéig közlekednek, onnan a Batthyány téri végállomásig pótlóbuszok viszik az utasokat.

Varga: kétezer milliárdból újulna meg a villamos, a vonat, és a metró

Varga Mihály szerint a MÁV járműparkjának korszerűsítéséhez 500 milliárd forintos beszerzésre lenne szükség, de a BKK/BKV alacsonypadlós villamos-megrendelése is 150 milliárd forintot tehet ki. Tíz év alatt legalább 2000 milliárd forint kellene a közösségi közlekedésben részt vevő kötöttpályás jármű park felújítására. Villamos mozdonyokból 200-250, dízel mozdonyokból 200-250, motorvonatokból 250-300 , személykocsikból 300-350, villamosokból 200-300, HÉV-ből 200-300, metrókból 30-40 szerelvény beszerzése válik szükségessé rövid- és középtávon.
Világgazdaság Piactér