kormányzás

A német kormánypártok folytatják

Sem a német Kereszténydemokrata Unió, sem pedig a Német Szociáldemokrata Párt nem adná fel a kormányzati együttműködést.

A migráció korlátozásához köti a kormányzati részvételt a CSU

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) csak akkor vesz részt a német szövetségi kormány munkájában a 2017-es parlamenti (Bundestag-) választás után, ha bevezetik az menekültek befogadásának évi 200 ezer fős felső határát - jelentette be a párt elnöke, Horst Seehofer bajor kormányfő egy csütörtöki interjúban.

Kövér László rendeleti kormányzást szeretne

Kövér László szerint elvégezték azt a munkát, amit a ciklus kezdetekor elterveztek. Hihetetlenül intenzív és kimerítő, sokszor kívülről nézve talán kapkodónak és hektikusnak tűnő, de alapvetően mennyiségében és minőségében jó teljesítmény van mögöttünk - fogalmazott az Országgyűlés elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Kövér László elmondta, hogy nagy, rendszerszintű átalakítással már nem számolnak.

2012-es kilátások: "A magyar csődtől a DAX szárnyalásáig"

A Die Zeit című német hetilap Orbán úrnak problémája akadt címmel közölt beszámolót évzáró számában a magyar belpolitikai helyzetről. A cikk alcímében a szerző, Alice Bota azt írta, hogy miközben Magyarország pénzügyi válságba csúszik, erősödik a demokratikus tiltakozás a miniszterelnökkel szemben. Az írás bevezetőjében Bota megjegyezte: "egymás után érkeznek az aggódó levelek a budapesti minisztériumokba." Az üzenet: "nem folytatható tovább az, ahogyan Orbán Viktor miniszterelnök Magyarországot kormányozza."

Pozitív FAZ-vélemény az új magyar alkotmányról

A magyar ellenzék azt állítja, az új alkotmány elfogadásával bebetonozta a Fidesz kormányzását, az alaptörvény azonban minden szépséghibájával együtt egy hatékony ország vezetés alapjait teremtette meg – írja vélemény rovatában a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Élet kormány nélkül

Több mint háromnegyed éve nincsen teljes értékű kormányuk a belgáknak, amivel Belgium a múlt héten világrekorder lett. Brüsszelben szolgáló diplomaták sokáig ironikus mosollyal szemlélték a sajátos politikai tehetetlenséget. Újabban azonban egyesek kezdenek idegesek lenni amiatt, hogy a belga lebénulás idővel kockáztathatja az eurót is.

Csaba László soha nem látott keménységgel szólt be Orbánnak

A Heti Válasznak adott interjújában Csaba László közgazdász nem rejtette véka alá csalódottságát a Fidesz-KDNP kormányzásának eddigi hónapjaival kapcsolatban. Arról is beszélt, hogy nem fogadná el a kinevezést a monetáris tanácsba, ha oda csak egy párt jelöltjei kerülnének be.
Világgazdaság Piactér