nyilatkozat

Donald Trump megint fittyet hányt a diplomáciára

Az amerikai elnök Boris Johnsont látná szívesen a kormányzó brit Konzervatív Párt élén – erről egy interjúban beszélt Donald Trump, amivel viszont súlyos protokollsértést követett el.

Nem kertel az új amerikai jegybankelnök

Jerome Powell, a kijelölt amerikai jegybankelnök hétfőn, szenátusi meghallgatásának első napján bármilyen gazdasági nehézségre határozott választ ígért.

Ez áll a G7-csúcs zárónyilatkozatában

A bevándorlók jogainak elismerését, és az államok saját határaik ellenőrzéséhez való szuverén jogát hangsúlyozza a G7-csúcstalálkozó zárónyilatkozata.

SZJA - 2 millió 424 ezer alatt nem kell nyilatkozni

Akinek csak egy munkaadótól van jövedelme, nem kell nyilatkoznia arról, ha az meghaladja a 2 millió 424 ezer forintot, a különadótörvénybe pedig bekerül a kormány és a bankszövetség megállapodása - ezeket is tartalmazza az adószabályokat módosító, a kormány honlapján megjelent törvénytervezet, amihez magyarázó megjegyzéseket juttatott el a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-hez. A tárca jelzi, a változtatások egyértelműsítik és koherensebbé teszik a szabályozást.

Már adható: Minden az iskolakezdési támogatásról

Az iskolakezdési támogatás – mint az a nevéből kiderül – a gyermekek beiskolázásához nyújt segítséget a szülők számára, az utalványok a tanév első napját megelőző és követő 60 napon belül használhatók fel

Fontos tudnivaló a pénztári hozam-nyilatkozatról

Több magánnyugdíjpénztár már az év elején levélben felszólította tagjait: nyilatkozzanak arról, hogy az esetlegesen számukra képződött reálhozamról, illetve az önkéntesen befizetett tagdíj-kiegészítésről hogyan rendelkeznek.
Világgazdaság Piactér