példányszám

A Kisalföld lenyomta a Népszabadságot

A Kisalföld vált a legnagyobb példányszámban értékesített és a legolvasottabb közéleti napilappá, megelőzve a Népszabadságot – írta a Magyar Terjesztés-ellenőrzési Szövetség első negyedéves adataira hivatkozva szerdán a Győr-Moson-Sopron megyei újság.

A Sanoma eladja a Figyelőt

A Sanoma Budapest úgy döntött, hogy értékesíti a Figyelő hetilap, az Üzlet és Siker, a TOP 200, a Figyelő Trend sorozat, valamint a Figyelő Konferenciák jogait. Az értékesítésre meghívásos tender formájában kerül sor, amely várhatóan 2011. második negyedévében zárul le. Az eladási folyamatnak nem része az fn.hu - írja a kiadó lapunkhoz is eljuttatott közleményében.

Temessük-e a nyomtatott sajtót?

Számottevő példányszám-, olvasó- és árbevétel-csökkenést volt kénytelen elkönyvelni az elmúlt években a nyomtatott sajtó a fejlett országokban. Az OECD frissen közzétett felmérése szerint az USA-ban például 30 százalékkal esett az ágazat árbevétele 2007 és 2009 között. Az iparágat ugyanakkor korai lenne temetni – a fejlődő országokban például dinamikus a növekedés.

Csökken a sajtótermékek utcai értékesítése

Több évtized legnagyobb zuhanását könyvelhették el a sajtótermékek az utcai értékesítés terén az Egyesült Államokban. A magazinok eladása 11 százalékkal 43,37 millióra csökkent 2007 második feléhez képest. Az előfizetések és az utcai értékesítés összességében egy százalékkal maradt el az egy évvel ezelőttitől.
1
Világgazdaság Piactér