Közélet

Sorra lépnek vissza a szocialisták: most Harangozó döntött úgy, nem indul az elnökségi tagjelölésen

Tüttő Katán, Márton Rolandon és Oláh Lajoson kívül pénteken egy negyedik szocialista politikus, Harangozó Gábor is visszalépett az országos elnökségi tagjelöltségtől.

A jelölőbizottsággal eddig négyen közölték írásban, hogy visszalépnek a jelöléstől az elnökségi posztra - közölte Lendvai Ildikó (MSZP), a jelölőbizottság elnöke pénteken - idézi az fn.hu a távirati irodát.

A korábban ismertté vált nevekhez képest az a Harangozó Gábor európai parlamenti képviselő az új visszalépő, aki az ifjúsági kvóta alapján volt elnökségi tagjelölt. Az MTI úgy tudja, az is előfordulhat, hogy a pártkongresszuson a küldöttek előtt mások is jelzik visszalépési szándékukat. Az első három visszalépőről korábban Nyakó István, a párt szóvivője közölte. Tüttő fővárosi képviselő, Márton Roland Fejér megyei párttag és Oláh Lajos, a párt Hajdú-Bihar megyei elnöke visszalépéséről szólva Nyakó István akkor elmondta: a három jelölt a más tisztségeikből adódó feladatok miatt gondolta úgy, hogy visszalép a jelöltségtől.

szocialista Márton Roland elnök jelölt Oláh Lajos Tüttő Katán
Kapcsolódó cikkek