Magyarország két újabb országgal, Egyiptommal és a Maldív-szigetekkel állapodott meg a vakcinaigazolások kölcsönös elfogadásáról, így a koronavírus ellen legalább kétszer beoltottak szabadon utazhatnak ezen országokba - mondta a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Gazdasági Kabinet ülése előtt.

Fotó: Only France via AFP

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán közzétett videofelvételen úgy fogalmazott, a koronavírus-járvány sajnos nem enged a szorításából, újabb és újabb variánsok jelennek meg szinte havi rendszerességgel.

Kiemelte, ettől függetlenül mindenki egyetért abban, hogy oltással lehet a legjobban védekezni, ezért is örül a kormány, hogy sikeres az oltási akcióhét, amelyen egyre többen vesznek részt.

 

Szijjártó Péter elmondta, hogy eddig 22 országgal kötöttek megállapodást a vakcinaigazolások kölcsönös elfogadásáról és ennek értelmében a szabad utazásról.

A tárcavezető közölte, Egyiptommal kedden lép életbe az megállapodás, 

az ide utazók közül csak a 6 és 18 év közötti, nem beoltott gyerekeknek kell tesztet vinniük magukkal, míg az oltással rendelkezők szabadon utazhatnak.

A Maldív-szigetekkel szerdán lép életbe a megállapodás, amelynek alapján 18 év felett vakcinaigazolással, az alatt pedig szabadon lehet utazni - mondta Szijjártó Péter.