Helyi idő szerint délután 12.30-kor Kalibr nagy pontosságú, nagy távolságú tengeri rakétákat indítottak az oroszok az ukrán csapatok parancsnoki állomása irányába Shirokaya Dacha (Dnyipropetrovszki régió) falu közelében, abban a pillanatban, amikor a parancsnokok munkaértekezletét tartották - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Tájékoztatásuk szerint, a támadás eredményeképpen az ukrán fegyveres erők több mint 50 tábornoka és tisztje megsemmisült, köztük a vezérkar, a Kahovka csoport, a légideszant rohamcsapatok és a Nyikolajev és Zaporozsje tevékenykedő egységek vezetőit.

A védelmi tárca állítása szerint, az ukránok több egysége az alacsony erkölcsi és pszichológiai állapot, valamint a lőszer- és logisztikai ellátás hiánya miatt elhagyja a hadműveleti területeket. Így tett az 57. gépesített gyalogdandár I. zászlóalj 1. századának egy szakasza, amely Liszicsanszk közelében védekezett, de elhagyta a nehézfegyverzetet és feladta pozícióját.

A beszámoló szeirnt a Kalibr nagy pontosságú távolsági rakéták megsemmisítettek 10 darab 155 mm-es M777 tarackot és legfeljebb 20 páncélozott harcjárművet is, amelyeket a Nyugat szállított a kijevi rezsimnek az elmúlt 10 napban, és amelyek egy nikolajevi transzformátorgyárban voltak elhelyezve.

Az oroszok szeirnt az ukrán fegyveres erők jelentős veszteségeket szenvednek el az ellentámadásos hadviselés miatt. A komoly emberi veszteségek miatt, az ukrán vezetés arra kényszerül, hogy felkészületlen személyzetet vonjon be a harcokba, annak ellenére, hogy nem rendelkeznek a szükséges fegyverzettel és katonai felszerelésekkel.