Közélet

Orlando Bloom váratlanul Ukrajnába utazott

Az UNICEF ​​jószolgálati nagykövetekén Orlando Bloom találkozott Volodimir Zelenszkij elnökkel, hogy népszerűsítse a szervezet humanitárius munkáját Ukrajnában.

Ukrajnába utazott Orlando Bloom színész, aki az UNICEF nagyköveteként felkeresett egy kijevi gyerekközpontot és óvóhelyeket is, ahol – mint mondta – tapintható volt a lelki gyötrelem. 

Látni a gyerekeket, látni a szemükben, a szorongást (...) és mégis az ukrán nép ereje olyan valami, ami igazán félelmetes

– mondta Bloom az egyik elnöki ülésen Volodimir Zelenszkijnek. 

LOS ANGELES, CA - FEBRUARY 15: Orlando Bloom is seen on February 15, 2023 in Los Angeles, California.
Fotó: Getty Images

Zelenszkij és Bloom a deportált gyermekek sorsáról és a nevelőcsaládok szükségességéről tárgyalt. A The Telegraph cikke szerint miután megdicsérte az ukrán elnök helytállását, Bloom egy ajándékot adott a politikusnak, amit korábban egy buddhista mentorától kapott. A brit színész az Instagram-oldalára az írta, hogy 

Ukrajnában iskolák ezrei pusztultak el, csaknem 2,7 millió ukrán iskolás kénytelen online vagy vegyes megoldásban tanulni. Körülbelül 1,5 millió ukrán fiút és lányt fenyeget a depresszió, a szorongás és más pszichés problémák.

 

Korábban Ben Stiller is járt Kijevben, ahol találkozott az ukrán elnökkel. Sean Penn pedig még a háború kitörésekor volt Ukrajnában, ahol Zelenszkijjel is volt találkozója, végül gyalogosan kellett távoznia az országból. Penn később arról beszélt, hogy azóta is a háború körül járnak a gondolatai. 

 

Orlando Bloom orosz-ukrán háború
Kapcsolódó cikkek