Közélet

Lecsapott a moszkvai kasza: kitiltotta Oroszország Sean Pennt és Ben Stillert

A várhatóan hétfőn bejelentett amerikai szankciókat előzi meg Moszkva a lépéssel. Stiller és Penn bűne az volt, hogy találkozott Zelenszkijjel.

Oroszország hétfőn 25 amerikai állampolgárt tiltott ki az országba lépéstől, köztük Ben Stillert és Sean Pennt. A kitiltottak között több szenátor, Gina Raimondo kereskedelmi miniszter, cégvezetők és akadémikusok is vannak a két színész mellett.

This handout picture taken and released by Ukraine's presidential press-service on June 28, 2022 shows US actor, film director, screenwriter and producer, Oscar winner Sean Penn arriving to meet with the Ukrainian President in Kyiv. (SERVICE TO CLIENTS
Fotó: UKRAINE PRESIDENCY/AFP

Az orosz külügyminisztérium közleményében a reciprocitás elvével indokolja a döntést, mivel a várakozások szerint Joe Biden hétfőn újabb szankciókat jelent majd be Oroszországgal szemben – írja a Politico.

Júniusban Stiller Kijevben járt, ahol találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. Sean Penn pedig még a háború kitörésekor volt Ukrajnában, ahol Zelenszkijjel is volt találkozója, végül gyalogosan kellett távoznia az országból. Penn nemrég arról beszélt, hogy azóta is a háború körül járnak a gondolatai. 

Fegyvert akart ragadni Oroszország ellen Sean Penn

Az Oscar-díjas színész a háború első napjaiban még Ukrajnában volt, de azóta is arra gondol, hogy kis híján ő is fegyvert ragadott.

 

sean penn ben stiller szankciók Oroszország ellen Gina Raimondo
Kapcsolódó cikkek