Az osztrák államfő számára váratlanul hosszú és kalandos lett egy belföldi vonatút, miután több órára a szerelvényen ragadt. Alexander Van der Bellen járata azért kényszerült megszakítani útját, mivel egy kidőlt fa elvágta az áramot – írta meg a Heute osztrák napilap.

Fotó: Alexander Van der Bellen Twitter

A nagy viharok miatt kedden Ausztria-szerte több autópályát és vasútvonalat le kellett zárni. Többek kötött a nyugati vonal, a Brenner-hágón áthaladó út, valamint a Karintia és Stájerország közötti déli vonal is járhatatlanná vált. Az Imst körzetben található Roppen vasútállomás közelében egy nyugatra tartó Railjet-vonatot ki is kellett üríteni, mivel egy kidőlt fa miatt nem volt áramellátása. A helyzet azonban nem volt egyszerű, az utasok csak az ÖBB műveleti vezetőjének biztosítása és a tűzoltóság támogatása után tudták elhagyni a vonatot, miközben a mentőszolgálat gondoskodott róluk. Ezt követően buszokkal szállították tovább őket.

Mint kiderült, ezen a szerelvényen utazott Alexander Van der Bellen szövetségi elnök is, aki a bregenzi fesztiválra szeretett volna eljutni. Számára is hosszabb lett az út, hiszen az ötórás vonatozást további két órával toldotta meg a műszaki probléma.

Neki azonban már nem volt szüksége hosszú vonatpótló buszozásra, mivel a baleset elég közel történt az államfő Kaunertalban található otthonától.

Hálás köszönet a mentésben részt vevőknek, legyen szó az ÖBB munkatársairól, az önkéntes tűzoltóságról vagy a mentőszolgálatról

– írta Instagram-oldalán az osztrák elnök.