Közélet

Menetrendváltozás és rekordhőmérséklet: erre lehet számítani az október 23-i hosszú hétvégén

A vonatok és a buszok ünnepi menetrend szerint fognak közlekedni, de a HÉV vonalain a munkaszüneti napok menetrendje lesz érvényes.

Az 1956-os forradalom ünnepe magával hozza az elmúlt évek egyik legmelegebb októberi napját, valamint vasárnap és hétfőn változik a vonatok és a Volánbusz járatainak közlekedési rendje.

20230727 Miskolc 

A vármegyében 
új Credobusok állnak forgalomba.  A jelentős nagyságrendű fejlesztésnek köszönhetően a vármegye flottájának csaknem 10 százaléka megújult, a 
csuklós állomány átlagéletkora 11,4 évről 3,2 évre csökkent, jelentette be a 
Volánbusz Zrt. ünnepélyes keretek között, sajtónyilvános eseményen. 

Fotó: Bujdos Tibor BT
Észak-Magyarország20230727 Miskolc A vármegyében új Credobusok állnak forgalomba.  A jelentős nagyságrendű fejlesztésnek köszönhetően a vármegye flottájának csaknem 10 százaléka megújult, a csuklós állomány átlagéletkora 11,4 évről 3,2 évre csökkent, jelentette be a Volánbusz Zrt. ünnepélyes keretek között, sajtónyilvános eseményen. Fotó: Bujdos Tibor BTÉszak-Magyarország
Fotó: Bujdos Tibor

A Mávinform a vasúttársaság honlapján csütörtökön azt írta: 

a vonatok október 22-én az ünnepnapi, 23-án a vasárnapi, 24-én már a munkanapi menetrend szerint járnak. A Volánbusz járatai 22-én a munkaszüneti napon, 23-án a hét első tanítási és munkanapját megelőző munkaszüneti napon, 24-én a hét első tanítási és munkanapján érvényes menetrend szerint közlekednek.

Valamennyi HÉV-vonalon 23-án a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Mivel várhatóan sokan kelnek útra, érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, a jegyváltáshoz igénybe venni az 5 százalékos kedvezményt nyújtó online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV mobilalkalmazásban.

A hosszú hétvégét még a péntekre várható rekordhőmérséklet fogja megelőzni. 

A hét utolsó munkanapján egyes helyeken akár a 30 fokot is elérheti a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint még egy hideg, fagyos éjszaka vár ránk, utána viszont jelentős melegedés várható. A szerdai 12–17 fokos csúcs után pénteken 20 és 29 fok között alakulhat a napi maximumhőmérséklet. Ezzel valószínűleg októberben is megdőlhet jó pár csúcs, múlt hónapban a legmelegebb szeptembert mérték 1901 óta.

 

menetrend rekordhőmérséklet ünnep hosszúhétvége időjárás
Kapcsolódó cikkek