Közélet

Több ezren demonstrálnak a palesztinok mellett a BBC székházánál, amelynek bejáratát megrongálták - videó

Megrongálták a BBC bejáratát a palesztinbarát tüntetés előtt.

Több száz tüntető gyűlt össze a Broadcasting House, a BBC londoni főhadiszállása előtt a palesztinbarát felvonulás előtt. A demonstrálók palesztin zászlókat és támogató plakátokat lengettek, miközben az emberek kántáltak, a rendőrök pedig a Portland Place közelében állomásoztak.

Kordont helyeztek el az épület főbejárata előtt, miután szombaton kora reggel vörös festéket dobtak a bejáratára. Victoria Derbyshire, a vállalat újságírója és műsorvezetője képeket és felvételeket tett közzé, amelyeken az Oxford Street közelében lévő főépület megrongált főbejárata látható. A felvételen látszik, hogy a forgóajtókat és a téglafalat festék borította.

Az elmúlt napokban elképesztő jeleneteknek lehettek szemtanúi az európai nagyvárosok. Egy héttel ezelőtt robbant ki az izraeli háború, azt követően, hogy a közel-keleti országot megtámadta a Hamász palesztin terrorszervezet. London, Madrid, Brüsszel, Athén, Berlin, Párizs – csak néhány az európai fővárosok közül, ahol hatalmas tüntetések zajlottak az egy hete tartó háború miatt.

Noha több európai nagyvárosban betiltották a palesztinbarát tüntetéseket a közrendre hivatkozva, miután a Hamász gázai övezeti palesztin terrorszervezet megtámadta Izraelt, sorra vonulnak az utcákra a tüntetők, hogy az arab közösség mellett szólaljanak fel. 

Tiltakozók ezrei csatlakoztak a Palesztina-párti tüntetéshez szombaton London központjában, az Izrael-Hamász háború közepette .

A Whitehall felé tartó felvonulás valamivel délután 1 óra előtt indult a Portland Place-ről, ahol a Palesztina-párti aktivisták szombaton vörös festékkel kenték be a BBC főhadiszállását.

 

bbc izraeli háború London
Kapcsolódó cikkek