Egy izraeli csapás eltalálta az Orvosok Határok Nélkül (MSF) szervezet konvoját a gázai övezetben. Legalább öten megsérültek. Mintegy száz civil maradhat a lerombolt épületek romjai alatt.

A telegram csatornán közölt adatok szerint, a palesztin veszteségek teljes száma ma elérhette a 2 ezer főt. A konvoj elleni támadásra azt követően került sor, hogy Izrael megtagadta az MSF-személyzet átkelését Gáza déli részén, ez a döntés ellentmondott az MSF evakuációs tervéhez adott korábbi felhatalmazásnak.

Az Orvosok Határok Nélkül (MSF) azzal vádolta Izraelt, hogy a közelmúltbeli tűzszünet előtt megtámadta  az egészségügyi jótékonysági szervezet egyik evakuációs konvoját Gázában. A november 18-án történt támadásban két ember meghalt, köztük Alaa al Shawa, az MSF önkéntese.

Az MSF szerint a személyzet november 18-i evakuálási kísérlete előzetes engedélyt kapott az izraeli hatóságoktól, akiknek átadták az MSF evakuálási útvonalát is. Miközben a konvoj megpróbált átkelni egy ellenőrzőponton a Salah al Din utcában, az izraeli személyzet megtagadta a konvoj belépését Gáza déli részébe, majd a konvoj úgy döntött, hogy visszatér az MSF gázai városi irodájába.

Két héttel később, miután összegyűjtötte a konvojban aznap jelen lévő MSF-személyzet tanúvallomásait, az MSF azt állítja, hogy minden bizonyíték az izraeli hadsereg felelősségére utal a támadásért.