Mára hivatalosan is kiderült, amit eddig is tudtunk: szélsőbaloldali antifa bűnöző verte szét a józsefvárosi Fidesz-irodát – írta szerdán megjelent Facebook-posztjában Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

KOCSIS Máté
Fotó: Koszticsák Szilárd

Ny. Tamás (netes összevetések alapján: Nyulasi) 27 éves, Jámbor András és Pikó András aktivistája, illetve korábban a tatabányai baloldali polgármester kabinetjének kommunikációs gyakornoka volt. (Személyét, interneten fellelhető kapcsolatrendszerét, az antifa terrorszervezethez való kötődését később bemutatjuk.)

– írta a politikus.

„A múlt heti erőszakos támadás után is tudni lehetett, hogy Pikó András közlésével ellentétben nem egy józsefvárosi dühös átlagpolgár az elkövető, hanem a helyi baloldal aktivistája, ezért is volt képmutató a polgármester eljárása és kommunikációja. Az is érdekes, hogy pont a támadás napján sétált el Pikó a Fidesz iroda mellett, majd azt mondta, azért, mert a Pázmány egyetem bejárásán volt. Azonban az egyetem és önkormányzat közötti észszerű sétaútvonalak nem érintik a Fidesz-irodát, tehát sokkal inkább arról van szó, hogy neki értesülnie kellett a támadásról, és nyilván nem véletlenül járt arra. Ezzel együtt a polgármestert nem vádolom azzal, hogy a támadást akarta, szervezte, arról előzőleg tudott, ő pusztán csak a tőle megszokott kommunikációs trükkökkel igyekezett tüzet oltani, de azt is úgy, hogy persze tovább hergelje olvasóit a jobboldaliakkal szemben” – írta bejegyzésében Kocsis Máté.