Egy felmérés szerint több ezer erőszakos esetet jelentettek az állami bűnüldözési hivataloknak és az oktatási minisztériumoknak – írta a Bild. A legnagyobb német lap cikkéből kiderült, hogy Észak-Rajna-Vesztfáliában körülbelül 5400 erőszakos bűncselekmény történt csak 2022-ben.

Transfer of prisoners from the Netherlands to Germany
Egyre több az erőszakos támadás a német iskolákban / Fotó: DPA Picture-Alliance via AFP

A legtöbb tartomány még nem rendelkezik frissebb adatokkal, de további növekedéstől tartanak.

Az elmúlt hetekben ismételten voltak jelentős rendőri akciók az iskolákban.

Legutóbb egy Berlin melletti iskolában történt incidens. Egy 22 éves fiatalember késsel és puskával behatolt az épületbe Petershagenben, de a biztonsági őrök le tudták fogni a letartóztatásáig. Előtte februárban négy diákot késsel támadtak meg egy wuppertali középiskolában. Az elkövetőt, egy 17 éves fiatalt ezért gyilkossági kísérlet gyanújával őrizetbe vettek.

Több tartományban nőtt az erőszakos bűncselekmények száma a koronajárvány előtti időszakhoz képest. A Bild összehasonlította Észak-Rajna–Vesztfália állam belügyminisztériumának 2019-es és 2022-es statisztikáit, az esetek száma több mint 50 százalékkal nőtt.

Türingiában az Oktatási Minisztérium 561 sérülést jegyzett tavaly a 2022-es 321-hez képest.

Alsó-Szászországban a brutális bűncselekmények és a személyes szabadság elleni bűncselekmények száma több mint ötszáz esettel nőtt 2023-ban, 2022-ről 2680-ra. Ebbe a kategóriába tartoznak az olyan cselekmények, mint a rablás, a fenyegetés és a testi sértés.

A cikkben megjegyezték, hogy ennek ellenére halálos esetek ritkábban fordulnak elő.

Diákok sebesültek meg egy német iskolai támadásban – videó

A rendőrség különleges bevetési egysége több mint száz emberével érkezett ki a helyszínre, a diákoknak délelőtt sikerült elhagyniuk az épületet.