A Media1 több, egymástól független forrásból származó információi szerint távozik a Hvg.hu szerkesztőségéből Nagy Iván Zsolt, a Hvg.hu és Hvg360 felelős szerkesztője, illetve Dezső András oknyomozó újságíró mellett Rovó Attila és Windisch Judit is – írja a sajtóhírekre specializálódott portál.

Budapest, 2023. június 3.
A HVG hetilap korábbi címlapjainak plakátjai egy hirdetőoszlopon a HVG Kiadó Zrt. székháza előtt, a Szépvölgyi Irodaparkban, a főváros III. kerületében, a Montevideó utcában.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Fotó: Róka László / MTI

A távozó Rovó a Hvg.hu Itthon (belföld) rovatának volt a rovatvezetője, míg Windisch Judit napi turnusvezetőként számított Nagy Iván Zsolt felelős szerkesztő, a portál első embere egyik legfontosabb munkatársának. Rovó Attila tavaly érkezett a HVG-hez, előtte a Telexnél volt főszerkesztő-helyettes, ahonnan az ott kialakult belső csatározások idején távozott. (Ráadásul az egyik alapítója is volt a Telexnek.)

A Media1 megtudta azt is, hogy tegnap közölte a kollégáival Nagy Iván Zsolt, hogy felmondott, amit egy állománygyűlésen be is jelentettek azóta, így már hivatalossá vált.

Ahogy az is, Dezső András, a Magyar Péterrel kapcsolatos rendőri jelentést megszerző, Pulitzer-emlékdíjjal kitüntetett tényfeltáró újságíró is felmond.

A HVG érdeklődésükre egy közleményt küldött el a Media1-nek az állománygyűlése után.

„A HVG vezetősége a napokban döntött a hetilap, a Hvg.hu és a Hvg360 szerkesztőségi integrációjának felgyorsításáról. Az alapelvek kidolgozása a napokban kezdődött, s a pontos működési rend kialakítására a következő hónapokban kerül sor. Az integrációtól hatékonyabb működést, az exkluzív, minőségi tartalom bővülését és a párhuzamosságok megszűnését várja a kiadó és a szerkesztőség.” 

Hozzátették: a következő hetekben 

jelentős személyi változások is várhatók a szerkesztőség életében.

„A változások szükségességét jelzi, hogy az év második felétől távozik a szájt éléről Nagy Iván felelős szerkesztő, és felmondási idejük letöltése után Windisch Judit és Rovó Attila rovatvezető is. Továbbá elhagyja a HVG szerkesztőségét Dezső András, a lap egyik meghatározó munkatársa. A HVG kiadója minden távozónak köszöni, hogy eddigi munkájával hozzájárult az online és print kiadványok sikeréhez és a független újságírás értékeinek megőrzéséhez, egyben sok sikert kíván nekik a továbbiakban.”