Közélet

Izrael magas rangú Hezbollah-terroristákat semlegesített

A semlegesített terroristák mindketten a Hezbollah légi egységénél szolgáltak. Izrael egyik katonai bázisát is támadás érte, több Hezbollah-drónt lőttek le.

Az izraeli hadsereg (IDF) két fontos Hezbollah-terroristát semlegesített – közölte a hadsereg egy X-bejegyzésben. Az IDF szerint mindkét likvidált személy a Hezbollah légi egységének volt jelentős tagja. Eközben a terrorszervezet is újabb támadást hajtott végre az Akkónál lévő izraeli katonai bázison.

Israeli settler activists gather at Gaza border calling for building of new Jewish settlementsEREZ, ISRAEL - FEBRUARY 29: Israeli soldiers gather as Israeli settler activists attempting to enter Gazan territory from the Erez Border Crossing between northern Gaza and Israel on February 29, 2024. Israeli Jewish settler groups participate in a protest crossing into the Gaza territory, demanding the establishment of new settlements as Israeli offensive continues in the Gaza Strip. Mostafa Alkharouf / Anadolu (Photo by Mostafa Alkharouf / ANADOLU / Anadolu via AFP), Izrael
Izrael jelentős Hezbollah-terroristákat semlegesített / Fotó: AFP

Az izraeli hadsereg közlése szerint

Huszein Ali Azkult és Szájed Sarafandot semlegesítették, akik mindketten vezető szerepet töltöttek be a Hezbollah légi egységénél.

Azkul jelentős szerepet vállalt az Izrael elleni terrortámadások tervezésében és végrehajtásában, valamint részt vett a Hezbollah légi egységének rutintevékenységében. Sarafand fontos személy volt a terrorszervezet Radwan erőinek légi egységénél, és erősen támogatta az Izrael elleni támadásokat.

A The Times of Israel beszámolója szerint a Hezbollah is újabb csapást hajtott végre Izrael ellen. Kedden a terrorszervezet több dróntámadást hajtott végre Akkótól északra, a Shraga katonai bázis ellen.

Az IDF közölte, hogy három célpontot lőtt le a tenger felett Akkó és Naharija térségében. A közlemény szerint Aharon Haliva, az izraeli katonai hírszerzés vezetője hétfőn benyújtotta lemondását, mert nem tudta megakadályozni a Hamász palesztin terrorszervezet támadását 2023. október 7-én. A katonai hírszerzés távozó vezetője nem sokkal a mintegy 1200 halálos áldozatot követelő terrortámadást követően közölte, hogy úgy érzi, őt terheli a felelősség, amiért az megtörténhetett. 

 

izraeli háború Hezbollah IDF izraeli hadsereg
Kapcsolódó cikkek