Szökött katonai lovak vágtáztak fel-alá London belvárosában, négy embert meg is sebesítettek a szerda reggeli csúcsforgalomban. A Királyi Testőrség öt lova ledobta lovasát a reggeli gyakorlat során, amikor megijedtek a közeli építőmunkásoktól, akik törmeléket mozgattak. A lovak rémülten vágtáztak az utakon, még egy emeletes turistabuszba is belerohantak.

Horses Run Loose Through Central London in Surreal Spectacle
Véres katonai lovak romboltak London belvárosában / Fotó: PA

Szemtanúk szerint a Buckingham-palotánál az egyik ló, miután ledobta lovasát, egyenesen belerohant egy várakozó taxiba és kitörte annak ablakait. A járókelők megörökítették, ahogy a lovak több autónak is nekimennek, a leglátványosabb pedig egy száguldozó, vérrel borított szürke ló volt – írja a The Telegraph.

A mentők négy embert láttak el három különálló incidensben, melyek 10 perc alatt történtek.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a szürke ló mitől lett véres, de az már biztos, hogy mind az öt lovat sikeresen megtalálták és visszavezették a Királyi Testőrség laktanyájába.

Március végén Budapesten is megnövekedett a lovak száma, ugyanis a Kincsem Parkban húsvétvasárnap kezdődött meg az idei galoppszezon.  A világ leggyorsabb lovai, az angol telivérek négy hónapos téli szünetet követően állnak ismét starthoz hazánk egyetlen lóversenypályáján.