Közélet

Kocsis Máté Magyar Péterről: egyértelmű, hogy árulóról van szó

A Fidesz frakcióvezetője szerint a baloldal 2022-ben ugyanezzel a stratégiával soha nem látott kudarcot vallott. Magyar Péter mögött ugyanazok állnak, akik Márki-Zay Pétert is támogatták.

„Nem azt kell figyelni, hogy Magyar Péter mit mond, hanem azt, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk” – mondta egy csütörtöki interjúban Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

_CZ_0165
Kocsis Máté szerint ugyanazok állnak Magyar Péter mögött, mint akik Márki-Zay Pétert is támogatták / Fotó: Kurucz Árpád

A Konkrétan Rónai Egonnal című, az ATV és az Index által jegyzett podcastben a politikus arról is beszélt, hogy láttunk már ilyet, valamint azt is elmondta, hogy a jellemzően külföldi finanszírozók mindig kiszemelnek valakit, akiről azt gondolják, hogy jó eséllyel elhitethető, hogy jobboldalról jön. Ugyanis Kocsis Máté szerint van az a mítosz, hogy a kiábrándul fideszes szavazókkal a baloldal nyerni tud. Ám 

ennek 2022-ben Márki-Zay Péterrel is soha nem látott bukta lett a vége.

A Magyar Nemzet összefoglalója szerint a Fidesz frakcióvezetője arról is beszélt, hogy Magyar Péter mögött most ugyanazok, Bajnai Gordon és a külföldi finanszírozók hálózata tűnik fel. Megállapítását Magyar Péter pártja és a Ficsor Ádámhoz köthető DatAdat közötti kapcsolatra alapozta.

Az ellenzéki politikus személyére és vele való kapcsolatára reagálva Kocsis Máté kifejtette: egyértelmű, hogy árulóról van szó, akivel soha nem volt jó viszonyban.

A gyermekvédelemről szólva elmondta, hogy az új törvényjavaslat szerint a pedofiloknak nincs elévülés, nincs feltételes szabadlábra helyezés, nincs erkölcsi bizonyítvány.

Kocsis Máté felvetette  Lánchíd-botrány kérdését is, ahol szerinte közpénzből készpénz lett, és megismételte, hogy hazánk az orosz–ukrán háború kérdésében ellentétes álláspontot képvisel, mint a nyugati mainstream.

 

Bajnai Gordon Márki-Zay Péter Magyar Péter Kocsis Máté
Kapcsolódó cikkek