Közélet

Megérkezik a jó idő, újra jár a Zugligeti Libegő

A rendkívüli karbantartás után a BKV szakemberei a tesztmeneteken mindent rendben találtak. A hétvégi nyárias melegben már használatba is vehetik a turisták a Zugligeti Libegőt, hazánk első személyszállító drótkötélpályáját.

Április 27-én szombaton 10 órától újra várja a budapesti panorámát élvezni kívánó utasokat a Zugligeti Libegő. A rendkívüli karbantartás után a BKV szakemberei a tesztmeneteken mindent rendben találtak. A 2023-ban megvásárolt és fel nem használt jegyek 2024. december 31-ig érvényesek maradnak – jelentette be pénteki közleményében a BKV.

A közlekedési vállalat tájékoztatása szerint a megújult libegő megújult belépőkkel várja utasait. A felnőttjegyek ára az elmúlt időszakban tapasztalt miatt 500 forinttal emelkedik, de a korábbiakhoz képest több kedvezményes árú belépőt lehet igénybe venni. További újdonság, hogy az eddigi kedvezményes jegy eltűnik, helyette a teljes árú belépőnél jóval olcsóbb gyermek- és diákjegy váltható.

Jó hír, hogy immár minden jegykiadó automata alkalmas a bankkártyás fizetésre, állomásonként egy-egy automata pedig készpénzt is elfogad, ezzel is gyorsítva a vásárlást. A 2023-ban megvásárolt, de még fel nem használt jegyek érvényessége 2024. december 31-ig meghosszabbodik. Aki viszont nem akarja felhasználni a belépőt, a BKV weboldalán tájékozódhat az esetleges visszaváltásról.

A Zugligeti Libegő különleges panorámájával Budapest egyik legszebb kirándulóhelye. Magyarország első személyszállító drótkötélpályája 1040 méter hosszú, a két állomása között pedig 262 méter a szintkülönbség.

A libegővel hegymenetben a főváros legmagasabb pontjának közelébe, a János-hegyre lehet feljutni, völgymenetben pedig egy nagy európai fővárosra, Budapestre kínál egyedi kilátást a kikapcsolódni vágyóknak.

A BKV időzítése nem is lehetne tökéletesebb. Az előrejelzések szerint ugyanis visszatér a nyári időjárás az előttünk álló napokban, és május 1-jéig is kitart. A hétvégén a többórás napsütést csak szombaton és csak a Tiszántúlon zavarhatják meg záporok.

 

Zugligeti Libegő Budapest BKV
Kapcsolódó cikkek