Extra

A hétvégére visszatér a nyár

Visszatér a nyárt idéző időjárás az előttünk álló napokban, és május 1-jéig is kitart. A hétvégén a többórás napsütést csak szombaton és csak a Tiszántúlon zavarhatják meg záporok.

Az idei év abból a szempontból szerencsés sorozata, hogy a kellemes időjárás a hétvégékre érkezik, tovább folytatódik szombaton is, amikor is sok napsütés várható, amit csak gomolyfelhők zavarhatnak meg, de zápor inkább csak a Tiszántúlon fordulhat elő. A megélénkülő déli, délkeleti szélben 20-21 fokig kúszhat a hőmérő higanyszála – derül ki a Köpönyeg.hu előrejelzéséből.

nyár, napsütés
Fotó: Northfoto

 

Vasárnap már sehol sem kell esőtől tartani, mindenhol a napsütésé lesz a főszerep

Vasárnap már ragyogó napsütés mellett csak fátyolfelhőket láthatunk az égen, és esőre egyáltalán nem kell számítani. Bár a délkeleti szél megerősödhet, a levegő hőmérséklete 21 és 27 fok közé emelkedik.

A jövő hét elején derült, szikrázóan napos idővel búcsúzik az április. Szinte kizárt a csapadék. Sokfelé lesz élénk a délkeleti szél. 

Nyárias meleg lesz, délutánonként 25-26 fok valószínű.

A május 1-jére eső szerdán is többórás napsütés ígérkezik, csapadék nélkül, ám a délkeleti szél erős lesz. A hőmérséklet 20 és 26 fok között alakulhat.

 

csapadék gomolyfelhő nyár
Kapcsolódó cikkek