Nemzetközi gazdaság

Jön a Nio, újabb riválist kap a Tesla

A kínai elektromos járműveket gyártó Nio a hírek szerint e hónap végéig egy új modellt mutat be a tömegpiacon, valamint egy kisebb elektromos autót, amely jövőre kerül forgalomba Európában, 30 ezer dollár alatti árkategóriában.

A Nio megalapította az Onvo almárkát, hogy egy új elektromos autót vezessenek be, konkurenciát teremtve a Tesla számára. A kínai elektromos járműveket gyártó vállalat a hírek szerint május végéig egy új modellt mutat be, míg Európában jövőre dob piacra új modellt harmincezer dollár alatti vételáron.

Shenzhen,,China,-,November,30,,2023:,Neo,Power,Car,Charging
Riválist kap a Tesla, az Európába szánt modell ára harmincezer dollár körül lesz / Fotó: Shutterstock

A francia–kínai üzleti fórumon Párizsban Nicolas Vincelot, Franciaországért felelős vezérigazgató felfedte az európai piacra szabott új autómárkák piacra dobásának terveit. Ezzel egyidejűleg Kínában debütált az Onvo márka új weboldala, amely a készülő L60-as modellről árult el részleteket. Vincelot azt is elárulta, hogy a hónap végén további információk fognak megjelenni a korábban „Alpok” néven ismert márkáról.

Az Onvo és a Firefly kódnevű második almárka egyaránt európai értékesítésre irányul, az Onvo L60-asok az előrejelzések szerint az év végén, a Firefly modellek pedig 2025-ben jelennek meg világszerte.

Ezek a márkák integrálódnak a Nio gyors akkumulátorcserélő állomásaival, lehetővé téve az üres akkumulátorok gyors cseréjét teljesen feltöltöttekre. Vagyis az almárkák autóiba ugyanolyan akku kerül mint a Nio főtípusba.

 

Tesla nio Európa Párizs
Kapcsolódó cikkek