Nemzetközi gazdaság

Munka-magánélet egyensúlya: ezekben az országokban sikerült megteremteni

A Remote nemzetközi HR-platform 2024-es rangsorának első tíz helyén hat európai állam szerepel: Spanyolország, Franciaország, Dánia, Norvégia, Hollandia és az Egyesült Királyság. Szakértők szerint a munka-magánélet egyensúlyának megteremtése nem bonyolult, mégis nehezen megvalósítható. Akinek sikerül, számos pozitív hatást tapasztalhat, nem stresszel, elkerüli a kiégést, jó lesz a közérzete, ráadásul sokkal jobban teljesít a munkában. Európában jobban értjük ezt, a ranglistát ugyanakkor mégsem európai ország vezeti idén.

Mivel a technológia és a kommunikáció csak egy karnyújtásnyira, a zsebünkben van, egyre nehezebb kikapcsolni és kikapcsolódni, meghúzni a munka és a magánélet közötti egyértelmű határokat. Ha ez nem sikerül, és felborul az egyensúly, feszültséget okoz, ami rontja a teljesítményt, és hosszabb távon kimerüléshez, kiégéshez vezet. Kutatások szerint a kiegyensúlyozott munkavállalók elkötelezettebbek, ez pedig támogatja a céges szervezet egészséges működését. A magas szintű elkötelezettséggel rendelkező vállalatok éves átlagban 19,2 százalékkal növelik az eredményüket.

Business,Man,,Headache,And,Pain,,Tired,Or,Fatigue,In,Office
A munka-magánélet egyensúlyának megteremtése hozzájárul a teljesítmény javulásához / Fotó: Yuri A / PeopleImages.com

 

Munka és magánélet valódi egyensúlya

A szakértők azt javasolják, egyszerű dolgokat kell betartani: például hosszabb-rövidebb szünetet tartani a nap folyamán, beleértve az ebédidőt is.

hogy ne menjen el több idő az indokoltnál egyes feladatokra. 

Ez nem csak a munkára, a magánéletre is ugyanúgy vonatkozik, mert ha minden házi- és kerti munka hétvégére marad, akkor sok idő nem jut a töltődésre, pihenésre, élményekre. A magánéletben kellene időt találni a mozgás valamilyen formájára, szórakozásra, a baráti kapcsolatok ápolására, hobbira.

A munkavállaló és a munkáltató számára is fontos az átlátható struktúra, a világos irányelvek, a világos kommunikáció, az átlátható vezetés. Az alkalmazottaknak a legfőbb motiváció a teljesítményük személyes és közösség előtti elismerése. Az egészségügyi és wellnessprogramok, a támogató vállalati kultúra sokat javít a munkavállalók közérzetén, és elkötelezettségén. Az utóbbi a munkaerőhiányos ágazatokban – ahol lasszóval kell fogni a munkaerőt – kiemelten fontos.  

Rugalmas munkavégzés

Vannak, akik sokkal produktívabbak, ha rugalmasan oszthatják be az idejüket. Nyilván ez nem minden pozícióban valósítható meg, ahogy az otthoni munkavégzés sem. A munkavállalók részéről azonban egyre határozottabban kifejezett igény a home office. Az a munkáltató, aki támogatja, komoly versenyelőnyt szerez a toborzásnál. A hibrid munkavégzésnél ugyanakkor extra tudatosságra van szükség, hogy a családi otthon ne alakuljon át nonstop működő irodává.

Európában jobban megy

Világviszonylatban az európai országok vezetnek a munka és a magánélet megfelelő egyensúlyának megteremtésében. A Remote nemzetközi HR-platform 2024-es rangsorának első tíz helyén hat európai állam szerepel: Spanyolország, Franciaország, Dánia, Norvégia, Hollandia és az Egyesült Királyság. A bővített listát vizsgálva az élbolyban található még Svédország, Németország, Belgium, Finnország, Ausztria és Görögország.

Az index egy 100 pontos skálán mérte fel a munka és a magánélet közötti egyensúlyt a világ 60 legjobban teljesítő országában, Az összpontszámot a

  •  
  • a betegszabadság, 
  • a szülési szabadság, 
  • az egészségügyi ellátás elérhetősége,
  • a közmegelégedettség, 
  • az átlagos munkaidő és 
  • az LMBTQ+ inkluzivitás adta össze.

 

Ezek alapján a tíz legjobb ország, ahol megfelelő a munka és a magánélet egyensúlya:

 

 

Mit tudnak az éllovasok?

A Remote indexe szerint Új-Zéland nyerte a versenyt, ahol sikerült a leghatékonyabban biztosítani a munka-magánélet egyensúlyát. Számos mutatóban magas pontszámot ért el az óceániai ország, miután erős a gazdasága, 32 nap éves szabadság jár náluk, magas, 80 százalékos táppénzt kapnak az alkalmazottak, és a kormány által finanszírozott egészségügyi rendszer sokoldalú. 

A második helyre Spanyolország került, amely kiemelkedik bőkezű, 36 napos törvényes éves szabadságával, továbbá rövid, átlagos munkahetével. A harmadikak a franciák, ahol erős a gazdaság, és a közgondolkodás támogatja a munka-magánélet közötti egyensúlyt, ami a rövidebb munkaidőben (átlagosan heti 25,6 óra), a bőkezű minimálbérben meg az évi 36 nap kötelező szabadságban is tükröződik. 2017-ben Franciaország például bevezette azt a törvényt, amely lehetővé teszi a munkavállalóknak, hogy hétvégén és munkaidőn kívül ne foglalkozzanak a céges levelezéssel, hanem a pihenés idejét valódi kikapcsolódással töltsék.

 

 

 

kiégés új-zéland munka-magánélet rugalmas munkarend teljesítmény
Kapcsolódó cikkek