Már látszanak a munkaerőpiaci fordulat jelei, ami jó hír lehet az ellen harcoló jegybankok számára, ám meggondolatlanság lenne a dollárt temetni – véli Kiss Mónika, a Prestige Financial Zrt. vezető stratégiai tanácsadója. A szakértő szerint az euró-dollár kereszt a paritás és az 1,20 közötti sávban keresi majd a megnyugvást idén, ami sok rossz éjszakát okozhat a devizakereskedőknek.   

Close-Up On Textile And Currencies
Banknotes US Currency with an American flag background.
Fotó: Valentyn Semenov / Getty Images

A piacokon a tavalyihoz hasonlóan rendkívül magas lesz a volatilitás, józan paraszti észre lesz szükség a befektetéseink menedzselésénél. 

Egy képzeletbeli portfólió gerincét most a kötvények adnák, a részvények között gondosan kell válogatni, elsősorban a core piacokról osztalékot fizető, value részvények, például európai bankok, biztosítók, gyógyszergyártó cégek közül.

A részvénykitettséget akkor érdemes majd növelni, amikor már látszanak a gazdasági kilábalás jelei, ekkor szóba jöhetnek majd a feltörekvő piacok, Dél-Amerika, a térségünk vagy akár Ázsia is, ha sikerül legyőzni ott is a Covidot. 

Az és a háború hatására keletről nyugatra, északról pedig délre vándorol a vállalati érdekszféra, ennek hatására egyes országok, köztük Spanyolország vagy Portugália gazdasága ugrásszerű növekedést mutathat már rövid-közép távon is, ami jó befektetési lehetőségekkel kecsegtet. 

Bár az Egyesült Királyság lekerült a befektetői térképről, lassan már ott is érdemes lesben állni, az év vége felé talán érdemes lesz fontalapú eszközökben is gondolkodni. 

 

Keresse a VG Podcastet a kedvenc alkalmazásán!

Spotify: VG Podcast

Anchor: VG Podcast

Google Podcasts: VG Podcast

Radio Public: VG Podcast

Breaker: VG Podcast