Történelmi csúcsot hozott az augusztus a hazai tőzsdén, 57 400 pont felett is járt a BUX index árfolyama. Innen egy korrekció indult két héttel ezelőtt, majd kialakult egy támasz 55 500 pontnál, ahonnan ismét elrugaszkodott felfelé az árfolyam. Az 57 400 pontos korábbi csúcspont áttörésével a következő ellenállás 58 000 pontnál van.

Az OTP-részvény technikai képe

Nagyot emelkedett az utóbbi két hónap során az OTP, ráadásul másfél éve nem látott magasságba nőtt az árfolyam. A 11 550 forintnál húzódó erős ellenállás áttörésével indult meg az árfolyam felfelé júniusban, és augusztus végére 14 600 forintig emelkedett a kurzus, ahonnan korrekció indult. 

A múlt hét során kialakult egy támasz 13 900 forintnál, ahonnan ismét emelkedés kezdődött. Egy nagyon erős emelkedő trendben mozog továbbra is az OTP, így a 14 600 forintos csúcs áttörése esetén a 15 000 forintos szintet vehetné célba az árfolyam.

Az utóbbi hetekben intenzív mozgások jellemezték a Mol árfolyamát. Július során 3190 forintig kapaszkodott a kurzus, ami több mint 4 éves csúcs. Az osztalékfizetést követően azonban nagyot esett az árfolyam. Gyakori jelenség, hogy a kifizetett osztalékkal arányos mértékű esés alakul ki egy árfolyamában, de a Molban kialakult korrekció folytatódott. 

Vélhetően profitrealizálás indult a hetekig tartó intenzív emelkedést követően. 

Az utóbbi hetek során az árfolyam kialakított egy támaszt 2650 forintnál, de egyelőre oldalazás látható a részvényben 2650–2750 forint között, bármelyik irányba elindulhat a kitörés, egyértelmű trend nem látható a Molnál.

A Richter egy március végén kezdődött emelkedő trendben kapaszkodik felfelé. Augusztusban újabb csúcsra jutott az árfolyam, de 9300 forintnál elakadt az emelkedés. 

A Richter elért a történelmi csúcsához, ez a szint állította meg, de a múlt hét során ismét erőre kapott az árfolyam, és sikerült soha nem látott magasságba emelkednie. Az ellenállások áttörésével további tere nyílt az emelkedésnek, a következő szint 9500 forintnál lehet.

20220111 Budapest NépligetFotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG A képen: Magyar Telekom székház
A  Telekom magára talált, most már az emelése következhet. Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Augusztus végén a Magyar Telekom árfolyama 2019 májusa óta nem látott csúcsra kapaszkodott. A 460 forintot is áttörte az árfolyam, megközelítette a 470 forintos szintet, ahonnan korrekció indult. Erős emelkedő trendben kapaszkodik felfelé az árfolyam, a korrekció egy támasz kialakulása során érhetne véget, ahol érdemes lesz majd a belépési pontokat keresni. 

A távközlési társaság kurzusa nagyot emelkedett az utóbbi hónapokban, tavaly októberben még 280 forint környékén járt a részvény, ahonnan több mint 70 százalékot emelkedett a 470 forintos ellenállásig.  

A Magyar Telekomnál hosszú távon nagyon erős az emelkedő trend, 

egy korrekció inkább csak átmeneti gyengélkedést jelent az árfolyamban, tehát nem kell tőle megijedni.