Új vezető érkezett az MBH Bank Elemzési Centrum élére, Árokszállási Zoltán személyében. A szakember több mint 15 éves szakmai tapasztalattal bír az elemzések területén, illetve sokrétű vezetői kompetenciával rendelkezik. Az MBH Bankhoz az Equilor Befektetési Zrt.-től érkezett, új pozíciójában pedig az MBH Bank Elemzési Centrumának irányításáért felel.

Fotó: ANDI.BRUCKNER

A szakember pályafutását 2008-ban az Erste Befektetési Zrt.-nél kezdte, ahol később, 2008–2010 között befektetési kapcsolattartóként és elemzőként is dolgozott. Ezt követően

 2010-től egészen 2021-ig az Erste Banknál töltött be vezető pozíciót több területen is,

mint vezető közgazdász, kamat- és devizastratéga, emellett nemzetközileg is megmérettette magát az Erste Group Bank AG bécsi elemzői csapatának vezetőjeként. 

2021 elején a Morgan Stanley-hez igazolt, ahol country risk csapatvezetőként irányította az elemzői csapat munkáját, ezt követően 2022 közepétől ESG Elemző lett az Államadósság Kezelő Központban. 2023 júniusától az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzői pozícióját töltötte be, ahol részt vett a makrogazdasági, deviza-, kamat-, valamint részvénypiaci előrejelzések készítésében, befektetési ötletek, stratégiák kidolgozásában, valamint az ügyfelek befektetési döntéseinek támogatásában is.

Az MBH Bank Elemzési Centrum a bankpiacon kiemelkedő elemzői kompetenciával bír, amely globális és regionális piaci trendek átfogó kutatásával és elemzésével támogatja a hitelintézet ügyfeleit, valamint a piaci szereplőket. Az Elemzési Centrum által készített elemzések széles skálán mozognak, és magukban foglalják:

  • a makrogazdaság helyzet és trendek átfogó értékelését, 
  • a piaci kilátások elemzését, 
  • valamint a különböző ágazatok és szektorok teljesítményének vizsgálatát.