Nem sokkal 16 óra előtt egy gigakötés színesítette a Waberer’s-részvények napi kereskedését. Az aktuális alatt, 3800 forintos árfolyamon eladtak 2,5 millió darab részvényt 9,5 milliárd forintos összértéken.

20220517 Maglód Hello Parks logisztikai központFuturealFotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG A képen: Waberer's  kamion
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Ekkora mennyiséggel csak a főtulajdonos Merkport (a BDPST csoport tagja) és a Trevelin Holding rendelkezett az ügylet előtt. Az utóbbi cég Jellinek Dániel érdekeltsége, aki fokozatosan vonul ki a Waberer’sből és valószínűleg ma is ő lehetett az eladó, a vevői oldalon pedig a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó egyik részvényesi csoport állhat. 

De az is reális variáció, hogy a Tiborczhoz köthető cégek közt történt tulajdonosi átrendeződés. A Merkport befolyása a Waberer’sben 49,65 százalék, a Geraldton Invest (BDPST csoporttag) 2,11 százalékot birtokol, közvetlenül Tiborcz pedig 0,26 százalékot.

A tranzakcióban a Waberer's részvények 14,1 százaléka került új tulajdonoshoz.

Frissítés: a tranzakcióban szereplő részvénymennyiség alapján az a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a Mol ma vette meg azt a részvénycsomagot, amelyről – még csak megvásárlási szándékként – decemberben beszámolt. Akkor a Mol azt jelezte, hogy a Trevelintől tervezi megszerezni a teljes kibocsátott Waberer's részvénycsomag 15 százalékát.