A Török Labdarúgó-szövetség felfüggesztette a bajnoki mérkőzéseket, miután egy klubelnök megtámadott egy játékvezetőt. Az eset az 1-1-re végződött Ankaragücü–Rizespor-meccsen történt. Faruk Koca, az Ankaragücü elnöke berohant a pályára, és megütötte Halil Umut Meler bírót, aki a földre esett, ahol többen megrugdosták. A játékvezető szemsérüléssel került kórházba, de állapota nem súlyos. Kocát, akinek szívproblémái vannak, ugyancsak kórházba vitték, de Ali Yerlikaya belügyminiszter jelezte, hogy a kezelés után őrizetbe veszik. 

MKE Ankaragucu President Faruk Koca punches referee Halil Umut MelerANKARA, TURKIYE - DECEMBER 11: Faruk Koca, President of MKE Ankaragucu throws a punch to the referee Halil Umut Meler after the Turkish Super Lig week 15 soccer match between MKE Ankaragucu and Rizespor at Eryaman Stadium in Ankara, Turkiye on December 11, 2023. The match ended 1-1. Emin Sansar / Anadolu (Photo by Emin Sansar / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Fotó: AFP

A klubelnök haragját az váltotta ki, hogy a Mocsi Attilát is foglalkoztató Rizespor a hosszabbítás hetedik percében egyenlített. 

A magyar védő ezen a meccsen nem volt ott a Rizespor keretében.

A szövetség bejelentette, hogy határozatlan időre az összes bajnokságot felfüggesztik, és rendkívüli ülésen vitatják meg, mit tegyenek az erőszak ellen.

Sajnálatos és szégyenletes, hogy a labdarúgásban ilyen történt

– mondta Mehmet Buyukeksi, a szövetség elnöke.

Recep Tayyip Erdogan török elnök szintén elítélte a támadást:

A sport békét és testvériséget jelent. A sport nem egyeztethető össze az erőszakkal. Soha nem engedjük meg, hogy erőszakra kerüljön sor a török sportban

– írta az X közösségi médiában.