Sportgazdaság

Felborul a fővárosi közlekedés – mutatjuk a részleteket

A fővárosban 20 év – 20 kilométer címmel Európa-napi futóversenyt tartanak vasárnap. A belvárosban forgalomkorlátozásra kell számítani, ami a BKK-járatok közlekedését is érinti.

A fővárosban Európa-napi futóversenyt tartanak vasárnap, ezért a belvárosban forgalomkorlátozásra kell számítani, ami a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatainak a közlekedését is érinti – közölte a közlekedési vállalat.

(SP)HUNGARY-BUDAPEST-MARATHON
Fotó: Völgyi Attila / Hszinhua / Eyevine

A futóverseny vasárnap délelőtt 10 órakor rajtol, emiatt aznap 6 órától 14.30-ig a Szabadság tér, Zoltán utca, Steindl Imre utca, Széchenyi felső rakpart, Garibaldi utcai lehajtó, id. Antall József rakpart, Carl Lutz rakpart, Újpesti rakpart (kerékpárút), Széchenyi rakpart, id. Antall József rakpart, Garibaldi utcai felhajtó, Garibaldi utca, Nádor utca, Zoltán utca, Szabadság tér útvonalat zárják le. 

A 2-es, a 2B és a 23-as villamosok a Kossuth Lajos tér lezárása idején rövidített útvonalon, a Közvágóhíd, Pesterzsébet, Pacsirta-telep, illetve a Keleti pályaudvar és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között közlekednek. A 15-ös autóbusz terelve, a Bajcsy-Zsilinszky út érintésével jár, a Boráros tér felé a Kossuth Lajos tér és a Dorottya utca (Vörösmarty tér) közötti megállókat nem érinti. 

A Kossuth Lajos térnél a 70-es és 78-as trolibuszok megállóhelyén lehet felszállni a járatra – tették hozzá. A BKK szerint a futóverseny útvonala érinti a rakpartnyitás helyszínét, ezért a vállalat azt kéri az arra járóktól, vegyék figyelembe a szervezők kéréseit: amikor a mezőny a rakparton fut, hagyják el az útpályát, és fokozottan figyeljenek a saját maguk, valamint mások testi épségére.

 

futás futóverseny közlekedés
Kapcsolódó cikkek