Telekommunikáció

Stratégiai fontosságúak vagyunk az LG-nek

A készülék olyan funkciókat tartalmaz, amelyek valóban megkönnyítik a felhasználók dolgát.

Tizenkét ország több mint hatvan újságírója előtt mutatta be tegnap az LG a G7 ThinQ névre keresztelt prémiumkategóriás készülékét. Az okostelefon régiós debütálásának helyszíne az etyeki Korda Filmstúdió volt, ahol az LG egyébként a szélesebb okostelefon-portfólió­ját, vagyis a K és a Q szériát is prezentálta.

A G7 ThinQ fejlesztése Kacsó Dániel regionális marketingmenedzser szerint mérföldkő az LG életében. „

A készülék olyan funkciókat tartalmaz, amelyek valóban megkönnyítik a felhasználók dolgát. A G7 ThinQ a V30s modell megoldásait integrálja hatékonyabban

– mondta el a Világgazdaságnak. Erre jó példa a mesterséges intelligencia alkalmazása a kameraélményben, amely lehetővé teszi, hogy a készülék egy több millió képből álló háttéradatbázisból dolgozva felismerje, hogy az adott fénykép milyen környezetben készül el.

Nemcsak a tárgyakat azonosítja be, hanem optimális effektust és látószöget is javasol.

Ehhez nagy segítséget nyújt a szuperszélességű kamera, rögtön kettő is: egy első és egy hátsó, egyaránt 16 megapixeles felbontással. A mesterséges intelligenciára épülő funkciókat a Google Assistant és a Google Lens is támogatja.

Fotó: VG

Szintén újdonság, hogy a telefonon dedikált hangasszisztensgomb is van.

A ThinQ nemcsak okos, a megjelenését sem érheti kritika. Az előlapját és a hátlapját egyaránt Gorilla Glass védi a sérülésektől, az oldallapjai pedig alumíniumból készültek.

A legnagyobb meglepetés, hogy az USB-bemenet mellett egy klasszikus audio jack is található, tehát közvetlenül csatlakoztathatók a vezetékes fül- és fejhallgatók.

Az LG javított a Boombox hangrendszer hangzásán és hangerején is, és a felhasználóknak valódi mozihangot ígérnek.

Modelltől függően az LG 4 GB memóriával és 64 GB háttértárral vagy 6 GB memóriával és 128 GB háttértárral kínálja a telefont. A 3000 milliamperes akku vezeték nélkül is tölthető.

A teljes cikket a Világgazdaság csütörtöki számában olvashatja

LG ThinQ bemutató Kacsó Dániel
Kapcsolódó cikkek