Telekommunikáció

Fél év alatt 146 évnyi parkolás

A felhasználók 2018-ban eddig több mint 825 ezer alkalommal parkoltak, ezek összesített időtartama 147 évet tesz ki.

Rekord fél évet zártak az OTP Mobil fizetési megoldásai – derül ki a vállalat közleményéből. Az eNET piackutató adataiból az látszik, hogy a hazai online fizetési piacban bőven van tartalék.

Hat év alatt megtízszereződött a terület forgalma, a becslések szerint néhány éven belül elérheti az ezermilliárd forintos küszöböt.

A szegmens egyik legnagyobb szereplője az OTP Mobil, amelynek Simple by OTP alkalmazása mind a tranzakciószám, mind pedig a volumen tekintetében duplázott a tavalyi hasonló időszak eredményeihez képest. Az összesen 1,2 millió tranzakcióban az idei első hat hónapban csaknem 1,8 milliárd forintnyi érték cserélt gazdát a megoldásnak köszönhetően.

Fotó: VG

A Simple applikáción belül változatlanul a mobilparkolás szolgáltatás a legnépszerűbb. A felhasználók 2018-ban

eddig több mint 825 ezer alkalommal parkoltak, ezek összesített időtartama 147 évet tesz ki.

Az autópályamatrica- és a mozijegyvásárlás szintén kedvelt szolgáltatások: előbbiből 142 ezer, utóbbiból 128 ezer darabot vettek ezzel a megoldással.

Ugyancsak jó hír az OTP-nek, hogy a tavaly bevezetett érintéses mobilfizetés funkció is felszálló ágban van, amelyen keresztül idén már csaknem ötmilliárd forint forgalmat bonyolítottak le. A tavaly júniusban indult mobilfizetési üzletág biztos fejlődési pályára állt, júniusban először haladta meg a tranzakciók havi értéke az egymilliárd forintot.

A teljes cikket a Világgazdaság csütörtöki számában olvashatja

 

OTP mobilfizetés Simple by
Kapcsolódó cikkek