Telekommunikáció

Google-város épül a Szilícium-völgyben

A többi között lesznek benne parkok, bevásárlóközpontok, irodák, éttermek, parkolóházak, de uszoda és sportközpont is helyet kap.

160 ezer négyzetméteren terül majd el az a kisváros, amit a Google tervez építeni a Szilícium-völgyben található székháza köré – írja a Business Insider.

A Middlefield Park névre keresztelt terület Mountain Viewben épül majd ki, a többi között lesznek benne parkok, bevásárlóközpontok, irodák, éttermek, parkolóházak, de uszoda és sportközpont is helyet kap.

A technológiai óriás ezen kívül 1850 lakást is felhúzását is tervezi, ezeknek a 20 százaléka a vállalat szerint „megfizethető áron” lesz elérhető.

Fotó: AFP

Azt még nem tudni, hogy pontosan mikor készül majd el a komplexum, de Mountain View város honlapján már elérhetők a tervek.

A cikkben azt is taglalják, hogy az új városrész terveivel akkor rukkolt elő a cég, amikor az irodák jövője bizonytalan a koronavírus közepette. A növekvő járványügyi helyzet hatására egyik nagyobb technológiai vállalat sem küldte vissza a dolgozóit irodai környezetbe, maga a Google bejelentette, hogy a tervek szerint legkorábban 2021 júliusától állítja vissza a normál munkarendet, addig marad a home office.

Szilícium-völgy koronavírus irodaház Google
Kapcsolódó cikkek