Telekommunikáció

Késhet az Apple csúcskategóriás tablete

A legújabb generációs tabletre a vártnál többet kellhet várni a kaliforniai óriás szerint, a vállalat hatalmas bevételtől maradhat el.

Az Apple legújabb generációs tabletje az iPad pro hiába kerül elméletileg már jövő héttől a boltokba, a valóságban könnyen lehet, hogy tovább kell rá várni – írja a Bloomberg.

A probléma a 12,9 colos modelleket érinti, melyek új generációs MiniLED kijelzőjének tömeggyártása bizonyult nehézkesebbnek a vártnál.

A Liquid Retina XDR nevet viselő kijelző élesebb képet és szebb színeket ígér a legdrágább modellek tulajdonosai számára. A 11 colos, hagyományos kijelzővel érkező tableteket a csúszás nem érinti.

Fotó: AFP/Jaap Arriens/NurPhoto

A hivatalosan jövő héten érkező eszköz előrendeléseinek teljesítését már most is csupán június végére vagy július elejére vállalja a cég.

Az ellátási láncok menedzselését általában profi módon menedzselő cég esetében ritkaság az ilyen hosszú várakozási idő, ami az előrendelések múlt havi megnyitását követően kezdett növekedni.

A vállalat a legutóbbi gyorsjelentésében

a nagyon magas kereslet és a globális félvezetőhiány miatt 4 milliárd dolláros elmaradt bevételről értesítette a befektetőket.

Mindez annak árnyékában történik, hogy az iPad ismét egyre fontosabb része az Apple portfóliójának és a legutóbbi negyedéves 7,8 milliárd dolláros forgalma az adott negyedévet nézve 2013 óta a legmagasabb volt.

iPad Pro ellátási lánc tablet Apple
Kapcsolódó cikkek