Az egykori tévés, Havas Henrik a napokban lett Gattyán György milliárdos üzletember médiacégének elnöke, és állítólag már javában toborozza a szakembereket. A volt tévés az elmúlt időszakban főleg csak a YouTube-on volt látható, pár hónapja pedig rendszeresen feltűnik a Frisshirek.hu egyik műsorában is.

Havas Henrik a milliárdos pártalapító médiafőnöke lett / Fotó: Havas Henrik / Facebook

A Blikk cikke szerint Havas nemrég a Frisshírek Médiacsoport elnöke lett, a csoport mögött pedig Gattyán György, a Docler Holding tulajdonosa, a Megoldás Mozgalom nevű párt alapítója áll. A Frisshirek.hu kiadásának felelőse Huszár Viktor, a Megoldás Mozgalom elnöke, hírigazgatója Nemes Tamás, a Docler Holding kommunikációs vezetője, főszerkesztője pedig Tarr Péter.

Célunk az oknyomozó, tényfeltáró újságírás lehetőségeinek megteremtése (…) Az első sikereimet én is ezen a területen értem el

– fogalmazott a lapnak Havas. 

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy a Legnagyobb Vállalkozás Kft. nevére került a Frisshirek.hu internetes cím. Gattyán György 2021-ben a Legnagyobb Vállalkozás néven tudásközpont elindítását hirdette meg. Az üzletember nevével fémjelzett kezdeményezés akkor azt kommunikálta, hogy 2022 nyarára felméri a magyar lakosság véleményét és igényeit az állami szektor által nyújtott szolgáltatások digitalizációjáról. 

Majd bejelentette, hogy Megoldás Mozgalom (Memo) néven pártot alapít, és megméretteti magát a 2022-es parlamenti választáson. Gattyán pártja végül

1,09 százalékot ért el, így nem kellett visszafizetniük a kampányukra kapott állami forrásokat, és a jövőben is jogosultak lesznek állami támogatásra. 

A Világgazdaság beszámolt arról is, hogy régiós összevetésben a magyar milliárdosok jócskán le vannak maradva a vagyonukkal: csak ketten tudnának bekerülni az első 15-be, az utolsó helyeken, és a három leggazdagabb román üzletember az összes magyar milliárdosnál nagyobb vagyonú. Az első négy magyar sorrendben Mészáros Lőrinc (1,6 milliárd dollár), Csányi Sándor (1,5 milliárd), Felcsuti Zsolt (1,3 milliárd dollár), Gattyán György (1,1 milliárd dollár).