A Legnagyobb Vállalkozás néven indított tudásközpontot Gattyán György, az ország egyik leggazdagabb vállalkozója. A digitalizáció lehetőségeit fogják Magyarországon kutatni, és ehhez más országok példáit is elemzik. 

A milliárdos üzletember nevével fémjelzett intézet célkitűzése, hogy 

2022 nyarára felmérje a magyar lakosság véleményét és igényeit az állami szektor által nyújtott szolgáltatások digitalizációjával kapcsolatban.

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Hitem szerint az azonnali és teljes körű digitalizáció mint bel- és gazdaságpolitikai prioritás konstruktív alternatívát kínál a gúzsba kötött hazai belpolitika válságából

 – idézik a szombat este kiküldött sajtóközleményben a Docler-csoport alapítóját. 

Gattyán álláshirdetésben keresi azokat a képviselőket, akik társai lesznek az ország digitalizációjában. 

Állást kínálok 106 képviselőnek az ország 106 választókerületében

 – írja a felhívásban. A Legnagyobb Vállalkozás négy területre akar fókuszálni: az oktatásra, az egészségügyre, a hivatali ügyintézésre, illetve a korrupcióra.

A streamingszolgáltatásokból meggazdagodott Gattyán 

2020-ban hatodik volt a Forbes leggazdagabb magyar listája szerint. Egy másik, a Szakonyi Péter által is készített 2021-es listán Gattyán – 305 milliárd forintra becsült vagyonnal – a harmadik leggazdagabb magyar Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor mögött. 

Gattyán évekig kerülte a nyilvánosságot, nem sűrűn adott interjút, azonban a napokban tévé- és online hirdetésekben megjelent egy vele készült PR-beszélgetés. Az elmúlt időszakban főleg az általa is életre hívott új magyar sportággal, illetve különböző jótékonykodásaival került be a hírekbe.