Közélet

Gattyán pártja hajszállal, de elérte az egyszázalékos eredményt

A Megoldás Mozgalom (MEMO) 100 napos fennállása óta elért eredményét emelte ki Gattyán György pártelnök, listavezető, azt értékelve, hogy a szavazatok mintegy 70 százalékos feldolgozottsága alapján 1 százalék körüli eredményt értek el a vasárnapi országgyűlési választáson. 

Egy száznapos pártnak, mozgalomnak ez szép eredmény, bár egy kicsit többre számítottunk

– mondta a milliárdos üzletember pártja eredményváró rendezvényén Budapesten. 

 A valasztas.hu adatai szerint a milliárdos pártja 

1,09 százalékot ért el, így nem kell visszafizetniük a kampányukra kapott állami forrásokat, és a jövőben is jogosultak lesznek állami támogatásra.

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Korábban a VG megírta, hogy Gattyán Görgy, a Docler-csoport tulajdonosa évekig kerülte a nyilvánosságot, tavaly november óta azonban rendszeresen megjelent a nyilvánosság előtt. Ekkor jelentette be, hogy pártot alapít Megoldás Mozgalom néven. A párt 110 képviselőjelölttel indult a 2022-es országgyűlési választáson, a lista élén a milliárdossal. A vállalkozó kérésünkre elmondta: 

a MEMO képviselőjelöltjeinek anyagi áldozatokat is kellett hozniuk a kampány során, de az átláthatóságot hirdető párt ezen túl egyelőre nem beszélne szívesen a pénzügyekről. 

Korábbi kérdésünkre, hogy a pár hónapja alakult párt elindulna-e az önkormányzati, illetve az európai parlamenti választásokon, azt a választ kaptuk, hogy a MEMO nem „toronyban”, hanem „térben” gondolkodik, azaz hosszú távra terveznek, mert – ahogy írták – „tudjuk, hogy a mozgalomhoz sok tehetséges ember fog csatlakozni, akik az értékrendjüknek megfelelően hisznek a szemléletváltásban”.

 

Gattyán György Megoldás Mozgalom választás 2022
Kapcsolódó cikkek