Senki nem jobb vagy okosabb vezető, mint Orbán Viktor. Amint tudják, ő Magyarország miniszterelnöke, aki remek munkát végez. Nem egy ellentmondásos figura, mert azt mondja, »így lesz«, akkor az úgy is lesz. Ő a főnök

– mondta Donald Trump volt amerikai elnök, amikor vendégül látta a magyar miniszterelnököt a floridai Mar-a-Lagóban. Trump hozzátette, hogy a kormányfő „nagyszerű fantasztikus vezető Európában, sőt az egész világon”.

Megtisztelő, hogy itt vagy közöttünk, Viktor

– mondta Trump abban a videóban, amit Orbán Viktor stábja feltöltött a kormányfő közösségi oldalaira.

A Világgazdaság is beszámolt arról, hogy Orbán Viktor többnapos látogatást tett az Egyesült Államokban, melynek keretében Donald Trump volt amerikai elnökkel és republikánus elnökjelölttel tárgyalt. A magyar delegáció Trump egyik rezidenciájához, a floridai Mar-a-Lagóba érkezett, ahol egy órán keresztül tárgyaltak a volt elnökkel és munkatársaival. A megbeszélés után közös vacsorával és koncerttel folytatódott a program. Az eseményről rövid videókat is megosztott Orbán Viktor stábja.

A legfrissebb videóban megörökítették, hogy a magyar kormányfő Donald Trumppal és a volt first ladyvel, Melania Trumppal vonult be a fogadásra.

A felvételen látszik, hogy Beatles-imitátorok zenéltek a zárt körű rendezvényen, de korábban beszámoltunk arról, hogy az interneten felkapott jelenet lett abból, amikor Roy Orbison Pretty Woman című számát kezdte el játszani a banda, erre a miniszterelnök átvett egy csokor virágot, és átadta Melania Trumpnak. 

A Trump–Orbán-találkozótól hangos a külföldi sajtó: a volt elnöknél járt „a keményvonalas magyar vezető”

Szinte az összes nagyobb külföldi médium beszámolt a Trump–Orbán-találkozóról. Orbán Viktor többnapos látogatást tett az Egyesült Államokban.