„Trump elnök úr a béke elnöke volt” – fogalmazott friss Facebook-videójában Orbán Viktor miniszterelnök az Egyesült Államokból. A kormányfő hozzátette, hogy Trump elnöksége alatt béke volt a Közel-Keleten, és béke volt Ukrajnában is. 

Ma sem lenne háború, ha ő lenne az Egyesült Államok elnöke

– jelentette ki Orbán Viktor. Azt is mondta, hogy egyetértettek abban, hogy béke akkor lesz, ha lesznek a világnak olyan vezetői, akik békét akarnak, hozzátette: büszke arra, hogy Magyarország ezek közé az országok közé tartozik.

Azt is hozzátette, hogy abban is egyetértettek, hogy még sok lehetőség van az amerikai–magyar kapcsolatokban.

Bár a kereskedelemi forgalmunk meghaladta a kilencmilliárd dollárt, itt nem akarunk megállni. Ha az elnök úr visszatér, akkor újabb lendületet fogunk adni az amerikai–magyar kapcsolatoknak

– jelentette ki. A magyar miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy az Egyesült Államokban  gőzerővel zajlik már a kampány, és az amerikaiak dolga, hogy meghozzák a döntésüket, „nekünk, magyaroknak meg az a dolgunk, hogy 

valljuk be őszintén, jobb lenne a világnak és jobb lenne Magyarországnak is, ha Donald Trump elnök úr visszatérne.

Korábban a Világgazdaság is beszámolt arról, hogy Orbán Viktor többnapos látogatást tett az Egyesült Államokban, melynek keretében március 8-án Donald Trump volt amerikai elnökkel és republikánus elnökjelölttel tárgyalt. A kormányfő sajtófőnöke elmondta, hogy a magyar delegáció helyi idő szerint délután öt órakor érkezett Trump egyik rezidenciájához a floridai Mar-a-Lagóba, ahol egy órán keresztül tárgyaltak a volt elnökkel és munkatársaival. A megbeszélés után közös vacsorával és koncerttel folytatódott a program. Az esti programról rövid videókat is megosztott Orbán Viktor stábja a közösségi oldalakon. 

A magyar kormányfő Donald Trumppal és a volt first ladyvel, Melania Trumppal vonult be az esti fogadásra, amikor is a zenekar Roy Orbison Pretty Woman című számát kezdte játszani. A Micsoda nő című film betétdalának felcsendülésekor a miniszterelnök átvett egy csokor virágot, amit átadott Melania Trumpnak. 

Nincs senki, aki jobb, bölcsebb vezető lenne, mint Orbán Viktor. Ő fantasztikus (…) egy ellentmondást nem tűrő személy, mert azt mondja: »Ez így lesz«, és ennyi. Így van?

– fogalmazott a színpadon Donald Trump, utalva Orbán Viktorra.