Magyar Péter kukákat döntött az autója elé, beült annak a kocsinak a hátsó ülésére, amellyel el akart hajtani, elvette a táskáját, bezárta egy szobába, késsel járkált a lakásban – mondta el Varga Judit házassága mélypontjairól Hajdú Péternek a Frizbi TV YouTube-csatornáján szerdán közzétett interjúban. Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy a volt miniszter először szólalt meg kamerák előtt azóta, hogy a Magyar Péter által készített hangfelvétel a nyilvánosságra került.

A hangfelvételen az hallható, hogy Magyar Péter korábbi feleségével, Varga Judittal beszélget, és szóba kerülnek a Schadl–Völner-ügy ügyészségi iratai is.

Brüsszel, 2022. november 18.Varga Judit igazságügyi miniszter az Európai Unió Általános Ügyek Tanácsának brüsszeli ülésére érkezik 2022. november 18-án.MTI/EPA/Stephanie Lecocq
Fotó: Stephanie Lecocq / EPA / MTI

Varga Judit a Magyar Péter által kedden nyilvánosságra hozott hangfelvételről azt mondta: 

volt férje azt nem politikai céllal készítette, és nem is azért, hogy őt megvédje, hiszen folyamatosan zsarolta vele. Zsarolta, hogy ha el mer válni, feljelenti, és ha nyilvánosság elé áll azzal, milyen házasságuk volt, rosszul fog járni

– tette hozzá a volt miniszter. Varga Judit kiemelte, hogy a helyzet szörnyen megalázó számára, mert komoly embernek tartja magát, büszke rá, hogy Magyarországot képviselhette brüsszeli vitákban, mindig igyekezett távol tartani magát a bulvártól, nem szerette volna magánéletét, a személyes poklát bemutatni az embereknek. Hangsúlyozta: a családja tisztessége és az igazságérzetének védelmében vállalta az interjút. 

Varga Judit hangoztatta: 

senki soha, sem a Fideszből, sem a kormányból nem mondta meg, hogy mit csináljon a magánéletében. 

Arra a kérdésre, hogy korábban voltak-e bántalmazási próbálkozásai a férjének, azt mondta: sokszor a frusztrációból fakadtak lökdösődések, egy alkalommal, terhessége idején lökte a férje egy ajtónak. Közölte: mindezek ellenére egy néhány hónapos szakítás után, gyermekei érdekében költözött vissza 2021 májusában, és maradt együtt házastársával, akinek elhitte ígéreteit, miszerint „megjavíttatja magát, megváltozik”. A volt igazságügyi miniszter beszámolt egy olyan esetről, amikor a volt férje kijött a szobából, odament a konyhába, kivett egy kést, és elkezdett járkálni a késsel a kezében a házban, ennél az esetnél elmondása szerint az édesanyja is jelen volt.

Amikor a válás a láthatáron volt, Varga Judit szerint férje olyan bizonyítékokat igyekezett gyűjteni, amelyek szerint ő jó apa, ezzel is megalapozva a megosztott gyerekfelügyeletet. A volt miniszter szerint ebben az időszakban „manipulatív, számító, előre megfontolt, hidegvérű cselekvés” jellemezte Magyar Pétert. 

Varga Judit úgy vélte, volt férje „gőgje és a narcisztikus énképe mindig nagyobb volt, mint az észszerűség benne”, emellett „mindig elégedetlen, és mindig mindenkire irigy volt”. Varga úgy fogalmazott, azért jött elő kapcsolatuk részleteivel a közelmúltban, mert Magyar Péter hazudozott, és úgy állította be magát, hogy ő volt a támogató, jó férj, emellett úgy érezte: tartozik a magyar embereknek az ő történetével is. Mint mondta, 

volt férje azért állt a nyilvánosság elé a kegyelmi ügyet követően – amelybe belebukott Novák Katalin köztársasági elnök, és lemondott Varga Judit igazságügyi miniszter –, mert meglévő állásait féltette.