„Döbbenet. Magyar Péter tényleg megtette. Ezzel zsarol több mint egy éve” – így reagált Varga Judit a volt férje által nyilvánosságra hozott felvételre. A volt igazságügyi miniszter közösségi oldalán közzétett bejegyzésében azt írta: „Magyar Péter az egykori házastársáról, rólam, titkos hangfelvételt készített a közös otthonunkban, és azt politikai céljai elérése érdekében most felhasználta.”

20240320 budapest magyar peter es jelenlegi baratnoje az ugyessegi meghallgatsra valo idezesnel havran zoltan magyar nemzet
Magyar Péter / Fotó: Havran Zoltán / Magyar Nemzet

Egy ilyen ember nem méltó semmiféle bizalomra.

Mint fogalmazott, az az ember volt képes erre, akit három fiúgyermekkel ajándékozott meg. „Az az ember tette ezt velem, akinek szeretettel és reménykedéssel adtam számtalan esélyt az újrakezdésre a kapcsolati erőszak szörnyű évei során. Senkinek nem kívánom ezt az érzést.” 

Magyar Péter kedd délelőtt nyilvánosságra hozott egy felvételt, amelyet az ügyészségen mutat be.

A felvételen az hallható, hogy a korábbi feleségével, Varga Judittal beszélget, és szóba kerülnek a Schadl–Völner-ügy ügyészségi iratai is.

Az internetre feltöltött hangfelvételen

Magyar Péter felvetésére a volt miniszter arról beszélt, hogy a kormányzat bizonyos szereplői – őket Rogánék elnevezés alatt nevesítették – javaslatokat fogalmaztak meg az ügyészségnek, mit húzzanak ki a nyomozati anyagból, ezeket az ügyészek nem minden esetben fogadták el.

A felvétel feliratozásában az olvasható, hogy Varga Judit az ügy irataival kapcsolatban azt mondta: azokat valakiknek „már valószínűleg odaadták, és elvileg azt ők anno átnézték” – erre Magyar Péter rávágta, hogy „Mármint a Rogánék”, Varga Judit válaszából pedig annyi olvasható, hogy „Igen, semmi rossz nincsen, de (…)”. Magyar erre reagálva azt mondta, hogy „de kihúzattak dolgokat”, Varga Judit válaszként hozzátette, hogy „persze, magukat kihúzatták”. A Magyar Nemzet megfogalmazása szerint egy megvágott felvétel hallható, a hétfői beharangozó interjújában Magyar Péter „visszavonulót fújt, a beígért kormánybuktató információk helyett” már „csak egy családi veszekedésről” beszélt. 

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter reagált a Facebookon. A politikus azt írta, hogy „Kipukkadt a lufi! Egy megfélemlített feleséggel folytatott családi vitának semmi köze a közélethez. Magyar Péter az új Márki-Zay! Csak annyi különbség, hogy Márki-Zay Péter nem terrorizálta a feleségét!”

Magyar Péter friss bejegyzésében reagált Varga Judit posztjára: „A volt feleségem a hangfelvételen elhangzott, a jogállamot alapjaiban megrengető, állításairól elterelendő a figyelmet kirakta a Rogán Antal által előre megírt hazugsággyűjteményt az ügyészségi meghallgatásomra időzítve. Az ebben leírtak természetesen nem igazak, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásnak minősülnek.”