Az Európai Parlament jogi szakbizottsága a jogi valóságtól messze elrugaszkodott, politikai kavarásba kezdett – reagált Varga Mihály pénzügyminiszter Brüsszelből, a pénzügyminiszterek tanácsi ülése után azután, hogy a kiderült: az EP beperli az Európai Bizottságot.

Elképesztőnek tartom, hiszen Magyarország minden bizonyítékát beadta az Európai Bizottságnak annak érdekében, hogy az igazságszolgáltatás függetlensége nem sérül, a szükséges mérföldköveket hazánk teljesítette – mondta a videóban a tárcavezető.

Emlékeztetett, hogy azután hozott döntést a bizottság arról, hogy a támogatásokat elindítja Magyarország irányába.

Varga Mihály politikai kavarásnak minősítette az EP-képviselők lépését.

 

VARGA MihályBudapest, 2024. március 4.
Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara budapesti gazdasági évnyitóján 2024. március 4-én.
MTI/Máthé ZoltánBudapest, 2024. március 4.Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara budapesti gazdasági évnyitóján 2024. március 4-én.MTI/Máthé Zoltán
Fotó: Máthé Zoltán/MTI

Varga Mihály Brüsszelben: a bizottságnak több év sem volt elég visszavetni gazdaságunkat

A következő években 3 százalék alá csökkenti a kormány a költségvetési hiányt, jelentette ki Varga Mihály. A pénzügyminiszter Brüsszelben beszélt arról, hogy a bizottságnak többévnyi politikai időhúzással sem sikerült visszavetni a magyar gazdaságot.