Agrár

Nagy István: Brüsszel feláldozta a gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

Az agrárminiszter szerint a bürokraták tönkreteszik az európai gazdálkodókat helytelen környezetvédelmi politikájukkal. Mint mondta, változás csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el.

„A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el” – jelentette ki Nagy István agrárminiszter Luxembourgban hétfőn.

Summit Of Ministers Of Agriculture Of The Three Seas Region

Nagy István

Brüsszel
Nagy István: Brüsszelben nem tudnak a helyi gazdák fejével gondolkodni / Fotó: NurPhoto via AFP

A tárcavezető a tagországok agrárminisztereinek tanácsülését követően magyar újságíróknak nyilatkozva elmondta: az uniós mezőgazdaság jelenlegi helyzete jól példázza a brüsszeli döntéshozók elmúlt ötéves teljesítményét.

Nyilvánvalóvá vált, hogy a valóságtól teljesen elszakadt brüsszeli bürokraták által írt szabályok köszönőviszonyban sincsenek a gazdák által a földeken tapasztalt valósággal – fogalmazott. Olyan új vezetés kell Brüsszelben – hangsúlyozta –, amely nem helyezi az unión kívüli országok érdekeit a saját gazdái érdekei elé, és amely valódi intézkedéseket képes hozni az európai gazdák védelmében.

„Ez is a tétje a június 9-i európai parlamenti választásoknak” – hívta fel a figyelmet Nagy István.

Farm Works In Poland

gazda

mezőgazdaság
Az uniós mezőgazdaság helyzete jól példázza a brüsszeli döntéshozók elmúlt ötéves teljesítményét / Fotó: NurPhoto via AFP

 

Nagy István gazda Brüsszel Nagy István agrárminiszter
Kapcsolódó cikkek