adójóváírás

Akár 130 ezres adójóváírás évente - népszerű az önkéntes pénztár

Érdemes az önkéntes pénztári megtakarításokra is gondolni az év végén, hiszen a tagi befizetésekhez kapcsolódó adókedvezmény idén is igénybe vehető, a hosszú távú megtakarításokat ösztönző állami támogatások egyik elemeként. Életkortól függően évi 100, vagy 130 ezer forint lehet a maximális adójóváírás összege – írja az ING Nyugdíjpénztár.

Csaba László szerint méltányos az egykulcsos adó

A gazdasági kormányzás fő célja továbbra is az egyensúlymutatók minden áron való teljesítése - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Csaba László közgazdász, egyetemi tanár.

Esik a lakosság vásárlóereje

Az idén a lakosság vásárlóereje mintegy 2,5százalékkal csökken. Ezzel az idei 2006 óta immár az ötödik év lesz, amikor – a tavalyi stagnálás kivételével – csökken a lakosság a fogyasztása – írja a GKI kutatásvezetője.

Végrehajtja-e dolgozóinál a kormány által elvárt béremelést?

Azért, hogy az adójóváírás eltörlése miatt ne csökkenjenek az alacsony keresetűek nettó bérei, a kormány a cégekkel emeltetné a bruttó béreket. Bizonyos feltételek teljesülése esetén ehhez kompenzációt is ad a munkaadónak, ám akik nem hajtják végre a béremelést dolgozóik legalább kétharmadánál, azok kieshetnek a közbeszerzésekből és az állami támogatásokból.

A kormány az "egytöbbkulcsos" adó konzerválásával próbálkozik

Egy ország adórendszere és annak adminisztrációja akkor minősíthető hatékonynak, ha működése kiszámítható, fenntartása alacsony költségekkel jár, az adóbeszedés hatékonysága magas, az adóalanyokra pedig a rendszer elviselhető terhet ró.

Mellár: A kormány visszatáncolt, de legalább nem ostobán

Míg korábban a kormány végig a progresszív adórendszer ellen szónokolt, és gyakorlatilag azt állította, hogy ez a szisztéma juttatta csődközeli helyzetbe az országot, most kénytelen visszatáncolni, ugyanis nem csinál mást, mint bújtatott módon és persze hangsúlyozottan átmenetileg visszaállítja a többkulcsos adózást, kommentálta az atv.hu-nak Mellár Tamás a kormány legújabb intézkedését.
Világgazdaság Piactér