adótanácsadók

A hallgatás mély homályában

Az adótanácsadók kötelesek lesznek az agresszívnek minősülő adóstruktúrákat az adóhatóságnak bejelenteni.

Levélben kérik az elvárt adó visszavonását Orbántól

Ez évtől – minden szakmai és gazdasági érdekképviselet tiltakozása ellenére az előző kormány intézkedése nyomán– a magyar vállalkozók által fizetendő járulékok és személyi jövedelemadó megállapítása teljesen új szabályok alapján történik.

Az adótanácsadóknak tetszik Orbánék versenyképességet javító javaslata

Az Orbán-kormány által meghirdetett 29 pontos akcióterv gazdasági versenyképességet javító adóváltoztatásai egybevágnak azzal, amit az adótanácsadók egyesülete is javasol - mondta Zara László, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének elnöke pénteken Baján sajtótájékoztatón.

Mankót kaptak a cégek

A transzferárakkal foglalkozó OECD-irányelvek fokozatosan "szivárognak le". Könnyebbé válik a nemzetközi cégek élete a jövőben. Az OECD tanácsa hosszú előkészítés után július 22-én fogadta el az új irányelveket.

Nyílt levelet írt Orbánnak az adótanácsadók elnöke

Ez évtől – minden szakmai és gazdasági érdekképviselet tiltakozása ellenére az előző kormány intézkedése nyomán – a magyar vállalkozók által fizetendő járulékok és személyi jövedelemadó megállapítása teljesen új szabályok alapján történik – olvasható Zara László, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének elnöke által Orbán Viktor kormányfőnek írt nyílt levelében.

Szakértői összefogás

Nem természetes, sőt talán példa nélküli, hogy a napi piaci gyakorlatban egymással versengő nagy nemzetközi tanácsadók önkéntes alapon átfogó javaslattételre szánják el magukat. Ha pedig a megfogalmazott javaslatok azonnal kivívják több érdekképviselet támogatását, az akár azt is jelezheti, hogy érdemes lehet odafigyelni rájuk.
1
Világgazdaság Piactér