Bábolna

Kiserőművet adtak át Bábolnán

A metángázos kiserőmű a 37 éve megtalált termálvízben lévő gázt hasznosítja. A gyógyhatású vízre alapozva május végén termálfürdő nyílik a településen.

Lezárták az M1-est Győr felé

Három személyautó ütközött össze péntek délelőtt az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán Bábolnánál, a pályát teljes szélességében lezárták.

Ég a bábolnai tésztagyár

Az oltást nehezíti, hogy nincs elég víz a területen, illetve a tűzoltók nem tudnak bejutni az épületbe.

360-an veszíthetik el állásukat

A mezőgazdasági gépek, berendezések forgalmazásával és szervizelésével foglalkozó New Holland felbontotta kizárólagos forgalmazói szerződését a bábolnai IKR-rel, emiatt megszűnhet a 45 éves társaság és 360 munkahely - írta a Fehérvár24 internetes portál alapján az MTI.

Veres János: Semmi gond nem volt a bábolnai ügylettel

A törvényi előírásoknak megfelelően készítették elő és döntöttek az előző ciklusban a bábolnai IKR Zrt. államilag garantált 6,2 milliárd forintos hitelfelvételéről - állították egybehangzóan a volt kormánytagok és a cég vezérigazgatója az Országgyűlés vizsgáló albizottsága keddi ülésén.

Újabb ítélet a magyar szabályok ellen

Ellentétes az uniós joggal az a magyar szabályozás, amely az Európai Bizottság engedélye nélkül kizárja a végelszámolás alatt álló agrárcégeket a nemzeti kiegészítő támogatásból – mondta ki az Európai Bíróság.

Elmarasztalta az EU hazánkat a Bábolna-ügyben

Ellentétes az uniós joggal az a magyar szabályozás, amely az Európai Bizottság engedélye nélkül kizárja a végelszámolás alatt álló mezőgazdasági vállalkozásokat a nemzeti kiegészítő támogatásból - mondta ki az úgynevezett Bábolna-ügyben hozott, csütörtökön közzétett ítéletében a luxembourgi székhelyű Európai Bíróság.
Világgazdaság Piactér